Sivas’taki otobüs kazasında şehit olan polis memuru Fatih Çevik için memleketi Mersin’in Erdemli ilçesinde ilçe müftülüğünce mevlit okutuldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gümüşhane gezisinde görevli Malatya Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polisleri taşıyan otobüsün devrilmesi sonucu 13 ekim de şehit olan polis memuru Fatih Çevik için Erdemli Müftülüğü tarafından Erdemli Ulu Camide mevlit okutuldu. Ardından da cami avlusunda vatandaşlara yemek ikram edildi.

Burada kısa bir konuşma yapan Erdemli İlçe Müftüsü Mahmut Sami Türkmenoğlu, “İnsan vardır ki sarhoş olarak vefat eder, insan vardır ki uyuşturucu kullanırken vefat eder, insan da vardır ki vefat ederken kanıyla canıyla cenneti kazanır. İşte Fatih kardeşimiz canıyla, kanıyla cenneti kazananlardan. Rabbimiz onlar için ölüler demememizi buyuruyor. Rabbimizden niyazımız odur ki, geride kalanlarına şefaat nasip eylesin. Bizlere de şefaat nasip eylesin. Geride kalanlarına sabırlar versin. Sabırlarına bol bol ecirler versin. Bu programa katılanlardan da Rabbimiz iki cihanda da razı olsun” dedi.

Düzenlenen program ile şehit yakınlarına bir nebze olsun yanlarında olduklarını hissettirmeyi de amaçladıklarını ifade eden Türkmenoğlu, programa katılan herkese teşekkür etti.

Şehidin kardeşi Burak Çevik tarafından okunan Kur’an tilavetinin ardından da vatanın birlik ve bütünlüğü için dua edildi.

Şehit polisin eşi Hilal Çevik kucağında 5 aylık bebeği Elif Sena ile yapılan dualara “Amin” dedi.

Programa şehidin ailesi, yakınları, İlçe Emniyet Müdürü Ertuğrul Ekici, ilçede görevli polis memurları, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.