Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, Akdere Mahallesini ziyaret ederek burada vatandaşların sorunlarını dinledi. Mahalle sakinlerinin sıcak ilgi ve hoşgörüsüyle karşılanan Başkan Mustafa Turgut, “Söz verdiğimiz hizmetlerimizi bir bir gerçekleştiriyoruz. Her mahallemize eşit hizmet götürmek için seferber olduk” dedi.

"Hizmetler ile siyaset, yalansız ve dolansız yapılmalı" diyerek, vatandaşlara Silifke Belediyesinin ve Büyükşehir Belediyesinin görevlerini anlatan Başkan Mustafa Turgut, burada 8 ayda yapılan hizmetlerle ve yapılacak olan projelerle ilgili vatandaşları bilgilendirdi. Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut, şehir merkezinde düzenlediği halk ziyaretlerinin yanında, çevre mahallelerde ki vatandaşların istek ve sorunlarını da yerinde dinleyip tespit ediyor.

İsteklerin ve sorunların çözümü için ilgili başkan yardımcılarına ve Garaj Amirine talimatlar veren Başkan Turgut, ‘Halkımıza söz verdiğimiz hizmetleri bir bir yerine getiriyoruz. Hiçbir zaman yapamayacağımız bir hizmeti söz vermedik. Halkımızın doğru ve dürüst bir hizmet anlayışına ihtiyacı var’ dedi.

Başkan Turgut, Silifke Belediyesi olarak 88 mahallenin istek ve sorunlarını yerinde dinlediklerini, vatandaşların bu istek ve şikayetlerine imkanlar dahilinde çözüm ürettiklerini vurguladı. Turgut, “Büyükşehir Yasasıyla birlikte Silifke Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesinin görevleri ayrıldı. Artık her iki belediyenin de görev ve sorumluluklarını halkımızın en iyi şekilde bilmesi ve öğrenmesi gerekiyor. Bunun için ekiplerimiz bilgilendirme broşürleri dağıtarak, vatandaşlarımızın hangi hizmeti nereden alacağını rahatça öğrenmesi gerekiyor. Bununla birlikte siz değerli vatandaşlarımızı gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde birebir bilgilendirmeyi sürdürüyoruz” dedi.

AKDERE SAKİNLERİNDEN, BAŞKAN TURGUT’A TEŞEKKÜR

Akdere Mahallesinde vatandaşların büyük ilgi ve coşkusuyla karşılanan Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “Vermiş olduğunuz destek ve güvenden ötürü ayrıca teşekkür ediyorum. Sizlerin bu güvenini ve desteğini boşa çıkarmayacağımı belirtmek isterim. Bütün gayretlerimizle ilçemize en güzel hizmetleri gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Mahalle sakinleri ise, “Başkanım; büyükşehir yasası biz vatandaşları çok mağdur etti. Mahallemizde yol ve içme suyu konusunda büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Özellikle Köyünbucağı mevkiinde büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Evlerimizden çamurlu ve bulanık sular akıyor. Büyükşehir belediyesinin MESKİ birimine kaç defa bildirdik fakat bir çözüm alamadık. Mahallemizin yukarı kesiminde yer alan su deposunda patlaklar ve sürekli sorunlar çıkıyor. Su konusunda büyük bir problemimiz var. Bunun yanında burada ki mezarlığımızın bakım ve onarıma ihtiyacı var. Mezarlığın yan duvarları perişan vaziyette. Yetkili birimlere sizlerinde aracılığı ile iletilmesini istiyoruz” diye konuştular.

Vatandaşların sorunlarının genelinde Büyükşehir Belediyesine ait sıkıntılar olduğunu açıklayan Başkan Mustafa Turgut, “Bizler de Büyükşehir Belediyesinin ilgili birimlerine sorunları iletiyoruz. Bu sorunların çözümü için hep birlikte çalışmalıyız. Silifke Belediyesi olarak kendi görev alanımızda geçici çözümlerden çok kalıcı çözümleri gerçekleştiriyoruz.

Belediye olarak halkımızın ihtiyaçlarına ve sorunlarına karşı duyarlı olmalıyız. Bu sorunlara geçici çözümler değil kalıcı çözümler üretmek için bu göreve geldik. Zaten bugüne kadar hep geçici çözümlerden dolayı geri kalmış bir şehir olduk. Birlik ve beraberlik içerisinde kentimizi ve mahallelerimizi daha yaşanabilir bir kent haline getirmeliyiz.

İlçemize bağlı tüm mahallelerimizi tıpkı ilçe merkezindeki mahallelerimiz gibi önemsiyoruz. Bu nedenle sıklıkla buralara gidip, vatandaşlarımızla buluşuyoruz. Onların sorunlarını dinliyoruz ve çözüm için katkı yolları arıyoruz. Köylerimiz ve köylülerimiz mahalleye dönüşse bile kesinlikle sahipsiz değildir” diye konuştu.

Akdere Mahallesine yapılan ziyarete Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut’un yanı sıra Garaj Amiri Mustafa Güler ve Belediye Meclis Üyesi Zarif Korkmaz katıldı.