Silifke Belediyesi, ortaöğretim kurumlarındaki 5-12 sınıf düzeyinde öğrenim gören 200 öğrencinin ailesine, aylık 100 TL yardım yapılacağını açıkladı.

Ortaokul ve lise düzeyindeki yüzlerce öğrenciye nakdi yardım yapmak için çalışma başlatan Silifke Belediyesi, Aralık ayı olağan meclis toplantısında gündeme alınan yoksul ailelerin öğrencilerine yapılacak nakdi yardım önergesini oy birliğiyle kabul etti.

2015 yılının Ocak ayında başlayacak olan 100 TL’lik yardım, Silifke Kaymakamlığının Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen 200 öğrencinin ailesine, 9 ay süresince her ay düzenli olarak verilecek.

Aralık ayı olağan meclis toplantısında alınan nakdi yardım kararı ile ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, ‘Ekonomik zorluklar içinde okumaya çalışan ortaöğretim çağındaki öğrencilerimiz ve ailelerini, bir nebze de olsa rahatlatacak olan nakdi yardıma Ocak ayı itibariyle başlıyoruz. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından belirlenecek olan, ortaokul ve lisede okuyan 200 öğrencimizin ailelerine, 9 ay süresince her ay 100 TL yardım yapacağız.

Bu yardım ilçe sınırlarımız içerisinde ikamet eden, maddi olanakları kısıtlı, ortaokul ve liselerde okuyan öğrencilerimiz ile ailelerine yönelik yapılacak bir yardımdır. Bu yardımlar ile maddi olanakları kısıtlı olan öğrencilerimizin eğitim hayatlarına destek olabilmeyi hedefliyoruz. Yardımlarımızın geri ödemesi yoktur. Öğrencilerimizden tek isteğimiz derslerine odaklanmaları ve başarıları ile bizleri gururlandırmalarıdır. Her şartta çocuklarımızın ve öğrencilerimizin geleceği, dolayısıyla hepimizin geleceği için onların destekçileri olmayı sürdüreceğiz" dedi.

Silifke Belediye Meclisinde yapılan görüşmede, kaymakamlık ve ilçe milli eğitim müdürlüğünün bildireceği ihtiyaç sahiplerine bu yardımların yapılacağı kriterleri yer aldı.