Silifke Belediye Başkanı Mustafa Turgut göreve geldikleri 8 ayda 8 büyük projeye imza attıklarını söyledi.

Silifke’nin eski kabuğundan çıkarak, modern ve gelişen bir ilçe konumuna gelmesi için kolları sıvayan Başkan Mustafa Turgut, ekibiyle birlikte çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yerel seçimlerin üzerinden 8 ay gibi kısa bir zaman geçmesine rağmen Göksu Nehri Projesi, Nikah Salonu projesi, Çamlık Mesire Alanı Projesi, Kültür Müdürlüğü Projesi, Atakent Sahil Temizleme Projesi, Hastane Çevresi Düzenleme Projesi, Açık Hava Sinema Projesi ve Göksu Otel Düzenleme Projelerini hayata geçiren Silifke Belediyesi ilçe sakinlerinden tam not aldı.

"GÖKSU NEHRİ PROJESİ, SİLİFKE’NİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK"

Başkan Mustafa Turgut, Silifke’nin modern bir görünüme kavuşması için projelerinin ve ekibinin hazır olduğunu belirterek, "Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda halkımızın bize olan ilgisi ve sevgisi yoğun bir şekilde kararlılığımızı ve inancımızı artırıyor. Hemşehrilerimin huzurlu, güvenli, sağlıklı, geleceğe ışık tutulabilen bir ilçede yaşaması için elimizi değil gövdemizi taşın altına koyduk. Vatandaşlarımızın bize olan güveni devam ettikçe, ilçemize birçok hizmet kazandırmaya devam edeceğiz.

Sizlerin desteği ile projelerimizi hayata geçirecek, ilçemizi hak ettiği konuma getirmenin gayretini el birliğiyle göstereceğiz" diye konuştu.

"ÇAMLIK MESİRE ALAN PROJESİ İLÇEMİZE YAKIŞIR BİR PROJEDİR"

Pazarkaşı Mahallesindeki Çamlık Mesire alanında incelemelerde bulunan Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, "Bu bölge ilçemize hiç yakışmayan bir vaziyetteydi. Şehir merkezine tepeden hakim olan bu alan birçok amaçta kullanılabilir fakat bizim isteğimiz buranın bir mesire alanı ve dinlenme yeri yapılmasıdır. Ailelerimiz, insanlarımız, çocuklarımız buraya gelerek piknik yapsınlar, çay keyfi yaparak güvenilir ve huzurlu bir şekilde zamanlarını geçirsinler istiyoruz.

Bu amaç doğrultusunda öncelikli olarak bu bölgenin bir temizliği yapıp, daha sonra çevre güvenliğini alıp yaz ve kış aylarında kullanılır bir duruma getireceğiz. Bununla ilgili resmi yazışmalarımız ve çalışmalarımız devam ediyor. Yıllardır kaderine terk edilerek, atıl durumda bulunan birçok yerlerimiz var. Silifke Belediyesi olarak buraları değerlendiremeye ve alternatif projeler doğrultusunda ilçemizi hak ettiği konuma getirmenin gayretini göstereceğiz" dedi.

"ATAKENT’TE HERKES DENİZE HUZUR VE GÜVENLE GİREBİLECEK"

Atakent Sahil projesiyle ilgili olarak bilgi veren Başkan Mustafa Turgut, "Silifke Belediyesi olarak sahillerimizdeki düzensiz ve yasa dışı gidişe dur demenin zamanı gelmişti. Atakent sahilinde idari boşluk yakalayan, yasa dışı baraka, kulübe ve büfeler açarak, sahili adeta kuşatan ve buradan rant sağlayan işletmeleri temizliyoruz. Artık halkımızın rahat ve güvenle girebileceği bir sahili olacak. Halkımızın denizi halkımıza, sahilimizde tüm insanlarımıza açık olacak.

Cefasını halkımız çekiyorsa sefasını da halkımız sürmelidir. Nerede geldiği belirsin insanların burada yaz sezonunda kafasına göre stantlar açarak, ilçemizin parasını dışarıya götürmesi imkan vermeyeceğiz. Atakent sahilinde başlatmış olduğumuz temizlik çalışmalarına destek veren başta yerli esnaflarımız olmak üzere tüm ilçe halkımıza sonsuz teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"NEZİH VE FERAH BİR ORTAMDA MODERN NİKAH SALONU YAPIYORUZ"

Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, evlenecek gençlere müjde vererek, "Artık üst üste sıkışmış, alanı dar bir nikah salonundan kurtuluyoruz. Nezih ve ferah bir ortamda, modern bir nikah salonu yapıyoruz" dedi.

Başkan Turgut, "İlçe halkımıza söz verdiğimiz gibi projelerimizi bir bir gerçekleştiriyoruz. Yerel seçimlerde 80 proje ile çıktığımız bu yolda, daha 8 ay gibi kısa bir süre olmasına rağmen bu projelerin temel çalışmalarını oluşturduk.

2014 yılında hatırlarsanız bizim 80 projemizin içerisinde Modern bir Nikah Salonu vardı. İşte yıllardır atıl bir durumda kaderine terk edilen Kültür Müdürlüğü binamızın yanında ki nezih ve geniş bir mekanı, yeniden tadilat ve onarım yaparak, nikah salonuna dönüştürüyoruz. Yapılamaz, üretilemez ve gerçekleştirilemez diye hiçbir şey yoktur. Bu hizmet ve yatırımlar zeka işidir, ekip işidir ve memleket meselesidir. Vatandaşlarımızın birçoğu büyük şehirlerde görüyorlar ki nikah salonları modern, nezih, hijyenik ve teknolojik imkanlarla dolu. Neden Silifke’de ilçemize yakışır bir nikah salonu olmasın diyerek, bu projemizi de hayata geçirmiş olduk" dedi.

Projeleri ana hatlarıyla açıklayan Başkan Mustafa Turgut, Silifke Belediyesi olarak birlik ve beraberlik içerisinde ilçeyi hak ettiği konuma getirmenin mücadelesini sonuna kadar vereceklerini, bu görev bilinciyle gece gündüz demeden çalışan ekibine teşekkür ettiğini belirtti.