Silifke ilçesinde bu yıl, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası ile Silifke Uluğ Bey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin planlayacağı sadece meslek liselerine yönelik ’Meslek Liseleri Okuyor’ adlı ödüllü kitap yarışması düzenlenecek.

Bu kapsamda Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, Genel Sekreter Yıldırım Baydar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Çiftçi, Silifke Uluğ Bey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Murat Yıldırım bir araya gelerek ’Eğitim ve iş birliği’ protokolü imzaladı.

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, protokolün amacının, okulun meslek dersi öğretmenlerinin yeterliliklerinin yapılacak eğitim faaliyetleri ile arttırılması ve öğrencilerin çeşitli meslek dalları hakkında bilgilendirilmelerini ve meslek bilincinin oluşmasını sağlamak olduğunu, 2018 yılı içinde oda ve okulun planlayacağı sadece Silifke’de bulunan meslek liselerine yönelik ’Meslek Liseleri Okuyor’ adlı ödüllü bir kitap okuma yarışması düzenlemek olduğunu söyledi.

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir ise, “Protokol kapsamında Silifke Ticaret ve Sanayi Odası ile öğretmenlerimizin mesleki yeterliliklerini arttırmak, dinamik tutmak ve öğrencilerimizin farklı eğitim öğretim ortamlarında mesleki eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla 1 yıl için planlayacağımız büro yönetimi, liderlik ve yöneticilik, sosyal medya okur yazarlığı, iş hayatında etik, temel pazarlama yöntemleri, maliyet hesaplama teknikleri, e-ticaret ve bağımlılıkla mücadele konularında akademisyenlerce eğitim verilecek. Başarılı olmanın yollarından biri azimli olmak ve ne istediğini bilmektir. Hangi yaşta olursak olalım, güzel kitaplar okumalı ve okuma alışkanlığını çevremizde öğretmeliyiz. Vatanımızın birlik ve beraberliği için genel kültürü yüksek, bilinçli ve uyanık nesillere ihtiyacımız var” dedi.