Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı ‘İstihdam Seferberliği’ kapsamında Mersin’in Silifke ilçesinde iş dünyasından bin kişilik istihdam sözü geldi.

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye genelinde iş gücünü ve istihdamı arttırmaya yönelik başlattığı “İstihdam Seferberliği” kapsamında Silifke iş dünyası ile toplantı düzenledi. İstihdam Seferberliği kapsamında yeni işçi alan 3 firmaya teşekkür plaketi verdi.

İstihdam Seferberliğinin başlamasıyla birlikte 120 kişinin işe başladığını ve hedeflerinin Silifke’de en az bin kişi olmasını beklediklerini ifade eden Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başlatılmış olan İstihdam Seferberliği Anadolu’nun değişik yörelerinde iş adamlarımızdan, sanayicilerimizden, esnafımızdan ciddi bir karşılık buldu. Bu seferberlikle amaçlanan 2 milyondan fazla vatandaşımızın tekrar istihdam edilebilmesine olanak sağlıyor. Görünen o ki sizlerin ve değerli iş adamlarımızın gösterdiği ilgi ve alakayla bu amacına ulaşacak” dedi.

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar ise toplantıya katılanlara teşekkür ederek, "Biz sadece 1 Şubat’tan itibaren almış olduğumuz işçilerin sadece ücretini ödeyeceğiz. Her türlü sigorta primlerini ise devletimiz karşılayacak. Böylelikle geçen yıllara göre artmış gözüken işsizlik oranını hızlı bir şekilde aşağılara indireceğiz. Bu da tabi ki ekonomiye can vermek, ekonomiye olumlu olarak yansıyacaktır. Başta Cumhurbaşkanımızın kampanyayı başlatmasıyla, Mersin Valiliğimizin önderliğinde, Silifke’de de Kaymakamlığımızın öncülüğünde İŞ-KUR ve Silifke Ticaret ve Sanayi Odası iş birliği ile başlatmış olduğumuz istihdam seferberliğinde 120 kişi işe başladı. Bu rakam daha da çoğalacaktır. Buradan bütün iş dünyasını bu kampanya ya davet ediyoruz. Olbamed Hastanesi, Alp Gıda ve Yılsan Mermer bizim çağrımıza kulak verdi ve destek oldular ve toplu alımlara başladılar. Bizde kampanyamıza destek verenleri ödüllendiriyoruz. Bundan sonraki toplumlu alımlarda da ödüllendirmeye devam edeceğiz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, Olbamed Hastanesi, Alp Gıda ve Yılsan Mermer yetkililerine yaptıkları toplu işçi alımından dolayı teşekkür plaketi verdiler.