Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Mersin müsabakalarında Tarsus Belediyespor Karate Takımı erkeklerde ve bayanlarda il birincisi oldu.

Mersin birincisi olan Tarsus Belediyespor Karate Takımı sporcuları, Antrenör Aydın Çakas nezaretinde Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaretten ve kazanılan başarıdan son derece memnun olduğunu söyleyen Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Tarsus Belediyespor Karate Takımı’nın Milli takım seçmelerine katılmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Sporcuları tek tek tebrik eden Başkan Can, “Göstermiş olduğunuz üstün gayretleriniz ve başarılarınız için başta antrenörünüz olmak üzere hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Spor hiçbir zaman ders çalışmaya ve başarıya engel olmamıştır. Sizden ricam branşınızda göstermiş olduğunuz başarının aynısını derslerinizde de göstermenizdir. Biz Tarsus belediyesi olarak güreş, karate, boks ve diğer spor dallarını bir araya getirerek bir tesiste toplamak istiyoruz. Ayrıca gündüz haricinde de akşam saatlerinde vatandaşlara açık herkesin spor yapabileceği bir spor tesisini halkımızın hizmetine sunmak istiyoruz” dedi.

Antrenör Aydın Çakas nezaretinde turnuvaya katılan Tarsus Belediyespor Karate Takımı Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate İl Birinciliği Müsabakalarında erkelerde ve bayanlarda il birincisi olarak Türkiye Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası ve Avrupa Şampiyonası Milli takım seçmelerine katılmaya hak kazandı.

Sporcular, 18-22 Kasım 2014 tarihlerinde Samsun’da yapılacak olan milli takımlar seçmenlerinde Mersin’i temsil edecek.