Tarsus Belediyesi, Zabıta Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan Gıda Denetim Ekibi, marketlerde denetim yaptı.

Ekipler, ilçe genelinde halk sağlığını korumak, gözetlemek sağlıklı gıda ürünlerini temin etmelerini sağlamak amaçlı denetimlere devam etmektedir ve süper market, market ve toptan bakkaliyelerde satışa sunulan ürünlerin kontrollerine başlamıştır. İşletmelerde Çalıma Ruhsatına esas olan, sıhhi müesseslerin taşıması gereken tüm şartları yerinde inceleyen ekipler, satışa sunulan, depolanan, sergilenen ve tüketime sunulan her türlü gıda maddesinin ve gıda ile temasta bulunan madde ve malzemelerin (ambalaj malzemelerinin) üzerinde, niteliğini ve varsa özel saklama koşullarını, ithalat veya üretim izni tarih ve sayısını gösteren, etiket bilgilerinin Türk gıda mevzuatına uygun olup olmadığı kontrol etti.

Ekipler, çalışan personellerin ilgili mevzuat gereği hijyen eğitim belgelerinin kontrolünü yaparak, satışa sunulan ve depolanan ürünlerle ile ilgili saklama koşulları ve kontaminasyona sebep olacak ürün grupları ile ilgili bilgilendirmeler yapıp, işletme personelini bilgilendirdi.

Halkın sağlığı için bu tür denetimlerin aralıksız devam ettiğini belirten Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, “Denetimi yapılan iş yerleri içinde, halkımızın tüketimine uygun olmayan ürünlerin satışı durdurularak, müsadere edilmiş, imhası yapılmak üzere laboratuvarımıza getirilmiştir. Söz konusu işletmeler hakkında tebligat düzenlenerek yasal işlem uygulanacaktır” dedi.