Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Tece sahilindeki 76 dönümlük park ve spor alanı işaretli araziye otel yapılmaması yönünde gösterdikleri mücadeleden olumlu sonuç aldıklarını belirterek, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın kendisini telefonla arayarak ilgilerle görüştüğünü ve bu araziye otel yapılmayacağı sözünü verdiğini söyledi.

Tarhan, konuyla ilgili Tece sahilinde, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve mahalle sakinlerinin katılımı ile yaptığı toplantıda, ancak dayanışma ve güç birliği ile başarıya ulaşılabileceğini belirtti. "Belki sayıca azdık, daha kalabalık olabilirdik. Belki sesimiz az çıktı, daha gür sesle bağırabilirdik. Belki sivil toplum örgütlerinin çoğu aramızda yoktu, ama aramızda olanlar bile yetti" diyen Tarhan, "Mersin milletvekillerinden ikisi sesimizi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde duyurdu. 11 milletvekilimizle bir araya gelebilirdik. Belki çok cesur değildik ama korkak ta değildik. Tece-Mersin halkı muhtarlarımız, meclis üyelerimiz, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve siyasi temsilcileri ile milletvekillerimiz ve sizler kamuya ait 76 dönümlük yeşil alan ve spor sahasına otel yapılmasına karşı çıktınız. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın iki şirkete verdiği turizm yatırım belgelerini hak ettiği yere gönderdiniz" dedi.

Nihayet seslerini Ankara’ya duyurduklarını ve hükümete ulaştığını kaydeden Tarhan, "Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan pazartesi günü beni telefonla arayarak ilgilerle görüştüğünü ve bu araziye otel yapılmayacağı sözünü verdi. Biz bu sözün arkasında durulacağına inanıyoruz, inandık. Kendilerine teşekkür ederim. Dayanışma ile güç birliği ile yasal direnme hakkının kullanılması ile başarıya ulaşılabileceğini herkese ve tüm Türkiye’ye gösterdiniz. Toplam 76 dönümlük bir alanı savunurken siyaset üstü bir mücadele sergiledik. Direndik, mücadele verdik ve başardık. Kent adına ortak sorunlarda değişik siyasi görüş ve düşüncedeki insanların birlikte yasal direnme hakkını kullandıkları zaman, nasıl sonuca gidilebileceğini, başarı sağlanacağını Tece olgusunda tüm kamuoyuna göstermiş oldu” diye konuştu.

Teknik eleman olmaya gerek olmadığını, buradaki toprakların birinci sınıf tarım arazi olduğunu herkesin rahatlıklar anlayabileceğini dile getiren Tarhan, "Birinci sınıf tarım arazilerinin kamuya açık yeşil alan ve spor alanı dışında kullanılmasına karşı her zaman, her zeminde mücadele edeceğiz. Eğer yarınlarda Toprak Koruma Kurulu ’birinci derecede tarım arazisi değildir’ diye imara açma yönünde rapor verirse, ona da karşı çıkacağız. Ama Bakanımızın açıklamalarını ben güvence olarak kabul ettim” ifadelerini kullandı.

Bu mücadelede çok önemli kazanımlar elde edildiğini vurgulayan Tarhan, şöyle devam etti; "Bu mücadelede en önemli kazanımımız bana göre, buranın otel yapılmasının engellemesinden öte Mersin’de ilk kez yapılan farklı siyasi görüşte insanların hepsi olmasa da bir bölümünün birlikte gerek yerelde gerekse mecliste haykırması oldu. Bu da demektir ki, ortak noktalarda ortak müştereklerde birleşebilirsek başarılı olacağız, oluruz. Mersin’deki bu uygulama, Tece’deki yaptığınız bu çalışma onun için başkalarına da cesaret vermeli diyorum. Korkmayacağız, cesaretle yanlışların üzerine gideceğiz.”