Mersin’in Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, barış, kardeşlik ve sevgiyle birlikte bireysel hakların özgürce kullanılması gerektiğini belirterek, “İnsanca yaşamak her insanın en doğal ve vazgeçilmez hakkıdır” dedi.

10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Başkan Tollu, insanın, onurlu bir hayat yaşamasının en doğal hakkı olduğunu ve bu hakkın hiçbir fani güç tarafından engellenemeyeceğini kaydetti. İnsanların kendi aralarında yaşadıkları anlaşmazlıklarla veya devletler arasında çıkan çatışmalarla hak ihlallerinin yaşandığını hatırlatan Tollu, “Bu durum üzücü olayların yaşanmasına, insanların vatanlarından, ailelerinden ve en önemlisi özgürlüklerinden yoksun kalmasına ve telafisi çok güç hasarlara sebep olmaktadır” ifadelerini kullandı.

Mesajında barış, kardeşlik ve sevgiyle birlikte bireysel hakların özgürce kullanılması gerektiğini vurgulayan Tollu, şöyle devam etti: “İnsanca yaşamak her insanın en doğal ve vazgeçilmez hakkıdır. İnsanlık son zamanlarda çok zor imtihanlardan geçiyor. İnsan hakkı ihlalleri had safhaya ulaşmış durumda. Bu duruma bir an önce son verilmeli ve tüm dünya insanları kardeşçe, barış içerisinde tüm haklarını özgürce kullandıkları hür bir ortamda yaşamalıdırlar. Zulüm altında yaşayan insanların bir an önce özgürlüklerine kavuşmalarını temenni ediyorum.”