İstiklal Marşı yazarı, Milli şair Mehmet Akif Ersoy, vefatının 78. yıldönümünde, Toroslar Belediyesi tarafından düzenlenen mevlit ve anma programı ile anıldı.

Güneykent Mahallesi Hacı Afife Sözmen Camii’nde Mehmet Akif Ersoy için mevlid okutuldu. Mevlid programına katılan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Milli şair ve büyük fikir adamı Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 78. yıldönümünde rahmet ve minnetle andıklarını belirtti. Mevlid-i Şerif’te cemaatle birlikte dua eden Başkan Tuna, "Mehmet Akif Ersoy, bilgisi, azmi, inancı, çalışkanlığı ve vatan sevgisi ile millete örnek olan, inandığı doğruları savunan bir dava adamıdır. Mehmet Akif Ersoy gibi değerleri yaşatmak, fikirlerini, eserlerini, kişiliğini, edebi kimliğini bugünkü nesillere anlatmak hepimizin ortak görevidir” dedi.

Anma programı, Toroslar Belediyesi ile Mersin Kültürlerarası Diyalog Merkezi’nin (MEKADİM) birlikte organize ettiği ’Mehmet Akif Ersoy’u Anma Gecesi’ ile devam etti. Halkkent Mahallesi’nde bulunan Toroslar Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’ndeki anma gecesi, yoğun ilgi gördü.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan gecede sahne alan sanatçı Ertuğrul Erkişi, Milli şair Mehmet Akif Ersoy’un birbirinden güzel eserlerini seslendirdi.