Mersin’de ’Trafik Dedektifleri Projesi’ kapsamında, öğrencilere eğitim verildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Eşleri Kaynaşma Yardımlaşma Derneği, Diyanet İşleri Başkanlığı, Uluslararası Polis Birliği ve OPET’in desteğiyle yürütülen proje çerçevesinde, Forum Mersin Alış Veriş Merkezi’nde trafik eğitimi etkinliği düzenlendi. 3-17 yaş arasındaki katılımcılar, OPET Trafik Dedektifleri alanında saat iki seans olarak yapılan etkinliğe büyük ilgi gösterdi. İnteraktif trafik güvenliği eğitiminin ardından Trafik Dedektifi Kimlik Kartı’na sahip olan katılımcılar, OPET’in marka yüzü OPEDO ile Trafik Dedektifleri dansını gerçekleştirip fotoğraf çektirdi.

Etkinliğe aileleriyle katılan öğrencilere, ’minik trafik polisi’ yazılı yelek dağıtıldı, trafik polisleri tarafından çizgi film ve oyun eşliğinde trafik kuralları hakkında bilgi verildi. Renkli görüntülerin yaşandığı eğitimin sonunda, çocuklara ’trafik dedektifi rozeti’ takıldı.

Türkiye’nin önemli sorunları arasında yer alan trafik kazalarını önlenmek için daha bilinçli nesiller yetiştirmeyi amaçlayan ’Trafik Dedektifleri Projesi’, trafik sorununa kalıcı bir çözüm getirmek amacıyla hayata geçiriliyor.