Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde (MTSOB) incelemelerde bulundu.

MTSOB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli tarafından karşılanan Vali Çakacak, yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelerek Organize Sanayi Bölgesi hakkında brifing aldı. Brifingin ardından Çakacak, beraberinde Tekli ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte birinci ve ikinci Organize Sanayi bölgelerini gezerek incelemelerde bulundu. Yıldız Entegre Mersin MDF Fabrikasını gezen Çakacak, fabrika yetkililerinden üretim hakkında bilgi aldı.

Çakacak, Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi incelemeleri esnasında Birinci Organize Sanayi Bölgesi içerisinde bulunan Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni de ziyaret ederek, burada öğrencilerle bir araya geldi.

Sınıfları, laboratuar ve atölyeleri gezen Çakacak, öğrencilerle bol bol sohbet ederek, fotoğraf çektirdi. Girdiği sınıflarda dersi dinleyen ve öğrencilerle yakından ilgilenen Çakacak, laboratuar ve atölyelerde yapılan uygulamalar hakkında da öğretmen ve öğrencilerden bilgi aldı. Öğrencilere hitap eden Çakacak, "Bugün burada siz pırıl pırıl gençlerle bir arada olmaktan dolayı çok mutluyum. Bizim geleceğimiz olan sizler, büyük Türk Devleti’nin büyük evlatlarısınız. Büyük devletlerin evlatlarının da hayalleri büyük olur. Hayallerinizi büyük, hedeflerinizi yüksek tutun. Diğer alanlarda olduğu gibi ülkemiz sanayisi de her geçen gün büyüyor ve gelişiyor. Bu anlamda mesleki eğitim almış, tam donanımlı, kalifiye iş gücüne ihtiyacımız da her geçen gün artıyor. Siz gençler, aldığınız mesleki eğitim, donanımınız ve gerçekleştireceğinize inandığım hayallerinizle ülkemizi çok daha iyi yerlere getireceksiniz. Size inanıyor ve güveniyoruz, sizinle gurur duyuyoruz. Gelecek sizindir, gelecek ülkemizindir. Bize düşen size yol açmak, size düşen de çok çalışarak hayallerinizi gerçekleştirmektir. Birlik ve beraberlik içerisinde çok çalışarak ülkemizi çok daha yukarılara taşıyacağız” diye konuştu.