Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nce, yılbaşında ağaç kesmek yerine ormanları korumayı amaçlayan ’Yeni Yıla Fidan Dikerek Girelim’ kampanyası kapsamında, vatandaşlara 5 bin adet ücretsiz fidan dağıtıldı.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü merkezinde, Mezitli ilçesindeki ek binada ve alış veriş merkezlerinde gerçekleştirilen çam, sedir, harnup, defne gibi türlerden oluşan fidanların dağıtımına, vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, yaşadığımız dünyada, doğal dengenin her geçen gün biraz daha bozulduğuna dikkat çekerek, "2014 yılının son günlerinde, insanlarımızın yılbaşı kutlamalarında kestikleri ağaçları süslemek yerine fidan dikerek yeni yıla girmelerini istiyoruz. Biz de Mersin Orman Bölge Müdürlüğü olarak fidanlığımızda yetiştirdiğimiz fidanları vatandaşlara dağıtarak buna teşvik ediyoruz. Bozulan çevre ve canlı ilişkilerinin, doğal dengenin, bir başka deyişle ekosistemin yeniden tesis edilmesinin en etkili önlemi, yeşil dokuyu arttırmak, ağaçlandırma yapmak, bozuk orman alanlarını iyileştirmek ve korumaktır" dedi.