Depremsiz Sanayi Projesi kapsamında, 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde Türkiye'deki stratejik yatırımların deprem riski olmayan Karaman'a kaydırılmasını hedeflediğini ifade eden Mevlüt Akgün; “Karaman Belediyesinin ulusal ve uluslararası düzeyde yoğun tanıtım ve iletişim çalışmaları gerçekleştirilecek, gelecek yeni yatırımlar ile Karaman'ın üretim ve istihdam kapasitesini artırması için çaba gösterilmeli” dedi. Ayrıca, Serbest Bölge projesiyle Karaman'ın önünü açacak çalışmalara da belediyenin öncülük etmesi gerektiğini söyleyen Akgül “Yarım kalmış olan bu projenin hayata geçirilmesi için gereken adımları atmamız lazım. Benzer şekilde, Teknokent projesinin daha işlevsel hale getirilmesi ve Karamanlı gençlere ve iş dünyasına katkı sağlaması için çalışmalar yürütülmeli. Bu konuların üzerinde yeni dönemde duracağız inşallah” dedi.

“SERBEST BÖLGE, YATIRIM DEMEK, KALKINMA DEMAK, İSTİHDAM DEMEK”

“Serbest bölgeyi Karaman’a kazandıracağız. Bu, yatırım demek, kalkınma demek, istihdam demek.” Diyen Akgül yayınladığı video ile serbest bölge konusuna dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı.:

Kıymetli hemşerilerim bugün Karaman için çok önemli bir arazinin üzerindeyiz. Burası neresi? Karaman serbest bölge arazisi... Biliyorsunuz, serbest bölge 2017 yılında bakanlığımızın yatırım programına alması ile Karaman için bir umut ışığı olmuştur. Ama aradan geçen 5 yıl içerisinde özellikle belediyemizin ve şirketi Ongun A.Ş.'nin hâkim ortak olmasına rağmen üzerine düşen gerekli hükümlükleri yerine getirmemesi sebebiyle bir türlü hayata geçmedi.

Halbuki serbest bölge demek, yatırım demek, kalkınma demek. O nedenle belediyeyi inşallah kazandığımız zaman, belediyeyi devraldığımız zaman, Karaman'ın gelişmesi kalkınması ve büyümesi için çok önemli olan serbest bölgenin yeni yatırımlarla buluşması, istihdam kapasitesinin artırılması için, Karaman belediyesi olarak üzerimize düşen her türlü yükümlülüğü yerine getireceğiz ve Karaman'a inşallah serbest bölgeyi kazandıracağız.

HABERİN VİDEOSUNU BU LİNKTEN İNDİREBİLİRSİNİZ: https://we.tl/t-euetTjQRBr