Muğla’nın Bodrum ilçesine Belediyesi ve Leleg Uygarlığı Pedasa Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından düzenlenen 5. Karaada Şenliği, bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu.

Bodrum Belediyesi ve Leleg Uygarlığı Pedasa Koruma ve Yaşatma Derneği tarafından bu yıl beşinci kez düzenlenen Karaada Şenliği’ne; Bodrum Ziraat Odası, Mavi Yol Girişimi, Sınır Tanımayan Şefler Derneği, Zeytindostu Derneği, Bodrum Doğa Sporları Kulübü ile Bodrum Tohum Derneği destek verdi. Etkinliğe Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi ve aynı zamanda Leleg Uygarlığı Pedasa Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı da olan Mehmet Melengeç ile birlikte etkinliğe destek veren sivil toplum örgütü temsilcileri ve üyeleri ile Bodrum’da yaşayan vatandaşlar katıldı.

Pazar günü sabah saatlerinde Halikarnas İskelesi’nde bir araya gelen Bodrumlular, teknelerle Karaada’ya geçerek, güzel ve güneşli bir günün sabahında yöresel tatlardan oluşan kahvaltılarını, kurulan keçe çadırlarında ve sahil kenarında yaptı.

Zorlu ve engebeli olan gezi parkuruna çok sayıda vatandaş ilgi gösterdi. Bodrum Belediyesi Bodrumspor Yelken Şubesi öğrencileri de yelkenlilerle katılımcılara küçük bir gösteri yaptı. Karya Çiçekleri Folklor Grubu’nun gösterilerini sunduğu etkinlikte Bodrum Türkülerini seslendiren yöresel sanatçılar da şenliğe katılanlara keyifli anlar yaşattı; vatandaşlar, yöresel oyunlarda oynayarak gönüllerince eğlendi.

Sabahtan başlayarak akşam saatlerine kadar süren şenlik boyunca keyifli bir gün geçiren Bodrumlu vatandaşlar, gün sonunda kendileri için organize edilen teknelerle Halikarnas İskelesi’ne geri döndü.