AK Parti Yatağan İlçe Başkanlığı’nın 17 Aralık 2014 tarihinde yapılacak olan genel kurulu için başkanlığına aday olduğunu açıklayan Mustafa Şahbaz, adaylığını parti binasının önünde açıkladı.

2003-2008 yılları arasında 2 dönem AK Parti Yatağan İlçe Başkanlığı görevini yürüten Mustafa Şahbaz, parti binası önünde yaptığı basın açıklamasıyla, partinin 17 Aralık 2014 tarihinde düzenleyeceği ilçe kongresinde başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

Kendisinin görevde olduğu 2004 yılında partinin Yatağan’da 3 bin üyesi olduğunu ifade eden Şahbaz, buna karşılık 2004 seçimlerinde 3 belde belediye başkanlığı, 2 il genel meclisi üyeliği ve 10 bin 600 oy kazandıklarını söyledi. Elde ettiği başarıyı “Ben değil, biz” anlayışıyla bağdaştıran Şahbaz, “Bu başarıda, başta yönetim kurulu üyeleri, belediye başkanları, yönetimleri, köy temsilcileri, belde temsilcileri, köy delegeleri velhasıl tüm üyelerimizin katkısı büyüktür. Bunun bilincindeyiz. 2014 seçimlerine baktığımızda hala oyumuz 10 bin 500’lerde. Oysa üyemiz 7 bin civarında. Bir üye bir kişiyi getirse bu 14 bin oy demektir. Teşkilat çalışmış ama netice alamamıştır. Teşkilatta bir eksiklik var bu da, iletişim eksikliği olsa gerek. Aday olmam konusunda birçok arkadaş ısrarcı oldu ve beni ikna ettiler. Bugün itibariyle 17 Aralık 2014 ilçe kongresinde tekrar AK Parti Yatağan İlçe Başkanlığı’na adayım. Tüm delegelerimizin desteklerini bekliyorum” dedi.

Yatağan ilçe kongresi de dahil olmak üzere tüm kongrelere tek adayla gideceklerini tüm konuşmalarında vurgulayan AK Parti İl Başkanı Nihat Öztürk’ün, İl Yönetim Kurulu Yatağan Koordinatörü Ertuğrul Gümüş’e talimat vererek Yatağan’a gönderdiği ve Şahbaz’ın parti binasında açıklama yapmasını engellediği iddia edildi.