Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Bodrum ekibi tarafından belediye personeline yönelik Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi’nde afet bilinçlendirme semineri düzenlendi.

Akut Bodrum Ekip Lideri Sadettin Uslu tarafından Bodrum Belediyesi Personeline yönelik olarak verilen seminere; Bodrum Belediyesi Fen işleri, Temizlik İşleri, Park ve Bahçeler, Destek Hizmetleri ile Zabıta müdürlüklerine bağlı amir ve çalışanlarından oluşan yaklaşık 200 kadar belediye personeli katıldı. Bodrum Belediyesi ekiplerinin olası bir deprem, yangın ve sel gibi afetler öncesinde, afet anında ve sonrasında yapması gereken müdahaleler hakkında seminerde bilgiler veren Uslu, daha önce yaşanmış ve tecrübe edilmiş afetlerden de örnekler sundu.

Bodrum’da ileride yapılması planlanan “Afet Durum Çalışmaları” kapsamında başlangıç ayağı olma özelliğini de taşıyan, yaklaşık üç saat süren seminer ile ekiplerin; afet öncesinde, afet anında ve sonrasında daha koordineli, planlı ve bilinçli bir şekilde müdahalelerde bulunabilmeleri amaçlanıyor. Seminer sonrası Fen İşleri Müdürü Cafer Onur Çandar, Sadettin Uslu’ya Bodrum Belediyesi adına teşekkür plaketini takdim etti.

Önümüzdeki günlerde toplam yedi gün boyunca yönetici eğitiminin de içinde bulunacağı eğitim seminerleri, Bodrum Belediyesinin tüm personellerinin katılımıyla devam edecek.