Muğla’nın Seydikemer ilçesinde yolun virajlı olması nedeni ile sık sık evin üstüne araç uçan yol sorunu belediye tarafından başlatılan yol çalışması ile ortadan kalkıyor.

Seydikemer Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, özellikle kırsal bölgelerde ulaşımla ilgili sıkıntıları gidermek için seferber oldu. Muhtarların ve vatandaşların talepleri doğrultusunda oluşturulan çalışma programı çerçevesinde Dereköy Mahallesi’ne geçen ekipler, mahalleyi Seydikemer’e bağlayan anayol üzerinde bulunan keskin virajda genişletme ve düzeltme çalışması yapıyor.

Anayolun Dikmendibi Mezarlığı yanında bulunan ve bugüne kadar bir çok aracın kaza yapmasına sebep olmasının yanı sıra yol kenarındaki evlerin de zarar gördüğünü ifade eden Halil İbrahim Çelikoğlu, “Şu aşağıda gördüğünüz ev benim ve bu güne kadar virajı alamayıp kaza yapan onlarca araca şahitlik ettim. Evimin üstüne 3 kez motosiklet, 1 kez araba ve 1 kez de minibüs uçtu. Yolun virajlı olmasından dolayı can güvenliğimiz tehdit altında idi. Yolumuzu yapanlardan, devletimden, belediye başkanımdan, emeği geçenlerden Allah razı olsun" dedi.

Yol ile ilgili Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz’e teşekkür eden Mahalle Muhtarı Şakir Küçükçakır da, “Mahallemizde sorunlarımız çok. Başta anayolumuz çok kötü, keskin virajlar var ve gördüğünüz üzere bazı virajlarda hem araç sahipleri hem de mesken sakinleri tehlike altında. Burada da Halil İbrahim Çelikoğlu adlı vatandaşımızın tehlike altındaydı. İlçe Belediye Başkanımız’a yolumuzu düzeltmesinden dolayı çok teşekkür ederiz. Gördüğünüz gibi vatandaşımız belediye başkanımızdan duacı. Belediyecilik dua alma işidir. Yine mahallemizde bazı noktalarda büz ve kutu menfez çalışması yapılmıştır” dedi. Sokaklarına atılan kutu menfez için Seydikemer Belediyesine teşekkür eden Ramazan Öksüm adlı bir başka vatandaş da “Dereden gelen sel, yolumuzu sürekli bozuyordu ve biz kendi imkanlarımızla yolumuzu açamıyorduk. Muhtarımızın girişimleri ile birlikte Yakup Başkanımız talimat verdi ve hem köprü attırdı hem de yolumuzu baştan aşağı düzeltti” dedi.