Fethiye Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Derneği’nin geleneksel hale getirdiği 6. hediye çekilişi dernek binasında yapıldı.

Yeni yıl öncesi avcılara kura ile çeşitli hediyeler dağıtıldı. Başta av tüfeği olmak üzere av malzemelerinin hediye edildiği çekilişte Derneğin Fethiye şubesinin yaptığı faaliyetler hakkında bilgilerde verildi. Avcılara kura ile av malzemelerinin hediye edildiği çekilişi Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz Cesur, Belediye Meclis üyesi Besir Pehlivan, Doğa Koruma Milli Parklar Mühendisi Sedat Gavcar, Fethiye Avcılar ve Atıcılar Spor Kulübü Derneği Başkanı Ali Yörük ve diğer davetliler gerçekleştirdi.

Dernek Başkanı Ali Yörük yaptığı açılış konuşmasında “Çekilişimizin bu yıl 6’ncısını düzenliyoruz. 6 kişi ile başlamıştık şimdi 58 kişi olduk. İlçemizin insanı bir şeyler vermeyi destek olmayı seviyor. Doğru yere gittiğini bildiği için de sponsor firmalarımız adeta yarışıyor. Katılımınızdan dolayı sizlere daha sonra da sponsor olan firmalara teşekkür ederim” diye konuştu.

Otomatik av tüfeği için ilk çekilişi gerçekleştiren ve bir konuşma yapan Belediye Başkanı Behçet Saatcı “Avcı olarak bir şey söylemek istemiyorum ama bizim avcılar ve atıcılar Derneğine kazandırdığı itibardan dolayı Ali Başkan’a ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlara teşekkür ediyorum. Bizlerde kurumsallaşma olmadığı için kurumlara itibar kazandıran başındaki insanlardır. Ali bey bu görevi aldığı günden itibaren derneğimizi hep Türkiye’de saygınlığı ile anılan bir Dernek haline getirdi. Bu anlamda teşekkürü bir borç bilirim"dedi. Doğa Koruma Milli Parklar Mühendisi Sedat Gavcar ise, Dernek Başkanı Ali Yörük’ün Avcıların eğitimine verdiği öneme dikkat çekere kurumsal kimlik olmadığından bahsedildi ama Ali başkan derneğe kurumsal kimlik de kazandırdı. Artık internette online bir çok işlem yapılabiliyor. Öncelikle başkanımıza ve siz değerli üyelerimize teşekkür ederim. Fethiye’de 656 av pulu verilmiştir. Bu Türkiye ortalamasına göre çok iyi bir rakam ve Fethiye’den de bu beklenirdi. 2000 li yıllarda ilk defa Fethiye’de avcı eğitimi başlatılarak bu ateş yakıldı ve çok düzenli bir şekilde de devam ediyor. Doğa korumacıların her zaman söylediği bir söz vardır. Doğa bize dedelerimizden miras değil, bizim çocuklarımıza emanetimizdir. Ben avcı değilim ama çocuklarımın kekliğin yaşadığını bilmesini ve sesini duymasını isterim” sözleri ile duygularını dile getirdi.