Bodrum Belediye Başkanlığı Ekim Ayı Muhtarlar Toplantısı, Çamlık Mahallesi’nde yapıldı.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, yaşanan yeni süreç ile birlikte vatandaşların sorunlarını ve isteklerini daha iyi anlamak ve bu sıkıntılara ve taleplere hızlı bir şekilde çözüm üretebilmek amacıyla her ay mahalle muhtarlarıyla başlattığı toplantıları sürdürüyor. Çamlık Mahallesi muhtarına ait Ümmetoğlu Kır Sofrası adlı mekanda gerçekleşen Bodrum Belediyesi Ekim Ayı Muhtarlar Toplantısına Başkan Kocadon başta olmak üzere Bodrum genelinde görev yapan muhtarlar, Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcıları İsmail Altındağ ve Kemal Orman ile Bodrum Belediyesi Müdürleri katıldı.

Muhtarlar toplantıda, Başkan Kocadon’a, mahallelerinde yaşanan sorunları ve vatandaşlardan kendilerine iletilen istek ve talepleri de aktardı.

"BODRUM YARIMADASI BİR BÜTÜN. ÜST KİMLİĞİMİZ; BODRUM"

Başkan Kocadon, ilçe genelinde yapılan çalışmalar hakkında muhtarlara bilgi vererek, "Amacımız birlik beraberlik içinde, omuzlarımıza aldığımız sorumluluğu en iyi şekilde hizmet ederek devam ettirmek. Tek hedefimiz bu. Şunu lütfen hiç bir zaman unutmayın; sevdikçe sevilirsiniz. Mümkün olduğu kadar içinizdeki art niyetleri, negatif enerjileri atın. Bizler pozitif enerjiyle birlik beraberlik içinde bu işi götüreceğiz. Artık Bodrum Yarımadası’nda sizlerle birlikte sorumluluk bizde. Başka kimsede değil. Yani birilerini suçlayarak, topu birilerinin üstüne atarak ’yok şu eksikti’, ’yok bu eksikti’, ’yok büyükşehirdi’, ’yok küçük şehirdi’ diye bir kavramı artık kafamızdan atalım. Bu Bodrum bizim. Hep beraber gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz, yapabildiğimiz kadar da yapacağız. Eminim ki bu işin altından da en güzel şekilde kalkacağız. Tabi ki de dertlerimiz, problemlerimiz bitmiyor. Yaşamın olduğu her yerde, her gün bir dert, bir problem geliyor. Birinin çok sevdiğini, diğer arkadaşımız sevmeyebiliyor. Önemli olan şahısların değil, toplumun, kamunun menfaatine ve yararına hizmet etmektir. Biz böyle yapıyoruz. Şahıs belki o yoldan memnun değildir ama toplum o yoldan memnundur. Bunları düşünerek bireysel hırslarımızı, kinlerimizi ve nefretlerimizi bir yere bırakarak çalışmalıyız. Zaten seçimin üzerinden de çok zaman geçti dolayısıyla artık herkesi kucaklama zamanı. Ben elimden geldiği kadar sizlerle beraber bu işi yürütüyorum ve sizleri çok seviyorum. Bana ulaşamadığınız zaman Başkan Yardımcıma ulaşabiliyorsunuz ya da ona ulaşamadığınız zaman değerli müdürlerime ulaşabiliyorsunuz. Birbirinizin telefon numaralarını da aldınız. Bu konuda da bir sıkıntınız olduğunu sanmıyorum. Zaman zaman aksamalar tabi ki de olabiliyor ama sakın aklınıza şöyle bir düşünce gelmesin; ’sonuçta Başkan Bodrum merkezde, bizim mahalleye şunu yapmıyor.’ Yok böyle bir şey, arkadaşlar. Çünkü bende ne muhtar ayrımı var, ne de hizmet ayrımı. Bodrum Yarımadası bir bütün artık. Üst kimliğimiz Bodrum. Biz biriz artık ve elimizden geldiği kadar da bu işi birlik ve beraberlik içinde götüreceğiz. İstek ve arzularınız varsa müdürlerim buradalar, onlara bunları bildirin. Biz yine de elimizden geldiği kadar yardım etmeye çalışırız. Elektrik paraları olsun, internet paraları olsun; bunların büyük bir kısmını üzerimize geçirdik. Sizlerden böylelikle o yükü de almış olduk" dedi.

"SIKINTILAR BİRLİK VE BERABERLİKLE ÇÖZÜM BULUR"

Başkan Kocadon, sözlerini şöyle tamamladı: "Böyle güzel bir Bodrum akşamında, böyle güzel bir ortamda bir araya geldiğimiz için ve bu güzel mekanı hizmete açan Muhtar kardeşime de ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten çok güzel bir ortamda çok güzel bir zaman geçiriyoruz. Hepinize bizi kırmayıp geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Bu kaynaşma yemekleri bundan sonra da devam edecek. Hepimizin böyle anlara gerçekten ihtiyacı var arkadaşlar. Sizler farkında değilsiniz omuzlarınızdaki yükün. Vatandaş gelip size derdini anlattığı zaman, siz farkında olmasınız da o dert gelir ve sizin içinize oturur. Onu düşünmeye başlarsınız; bu işi neden çözemedik, diye veya nasıl yardımcı olurum, diye. Bu sorumluluklar size yüklenir yüklenir ve zaman zaman vücutta patlama derecesine gelir. Bu toplantılar işte bu yüzden güzel. Yaşanan sıkıntılar birlik ve beraberlik içerisinde çözüm bulur. Bu toplantılar sayesinde çözümü nasıl sağlayacağımızı da konuşmuş oluyoruz"