Bilkent Üniversitesi ile Verotour’un "Venedik-İstanbul Ticaret Rotaları" isimli proje toplantısı için Bodrum’da bulunan heyet Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile akşam yemeğinde buluştu.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bilkent Üniversitesi Tarih Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Mehmet Kalpaklı, İtalya İzmir Konsolosu Dr. Antonio Ionio, Konsolos Yardımcısı Lorenzo Argenti, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü Temsilcisi Pietrangelo Petteno ile Arnavutluk Turizm Bakanlığı yetkilileri ve Avrupa Birliği temsilcileri ile bir araya geldi.

Katıldığı yemekte yaptığı konuşmada konuklarını Halikarnas Balıkçısının "merhaba"sıyla selamlayan Başkan Kocadon, "Özellikle hem Avrupa turizmine hem dünya turizmine kazandırılan bu güzel projenin başlamasına vesile olan İtalyan kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Ufak bir açıklama yapmak istiyorum sizlere: Benim amcam yıllarca Bodrum’un İtalyan Fahri Konsolosluğunu yaptı. Babam da bir İtalyan okulu mezunudur. Tarih, Bodrum ve Kos ile başlıyor çünkü Tarihin Babası dediğimiz Heredot Bodrum doğumludur. Tıbbın Babası Hipokrat ise Kos doğumludur ve özellikle bu güzel projeye baktığımızda Halikarnas’ın tarihte ne kadar canlı yaşayan bir şehir olduğunu göreceksiniz ve Bodrum da dünden bu güne canlı yaşamaya devam etmiş özellikle Bodrum çevresinde bulunan batıklardaki amforoları Bodrum Kalesi’nde göreceksiniz ve Bodrum Halikarnas Limanı’nın ne kadar güçlü bir liman olduğuna canlı olarak hep beraber tarihi ile şahit olacaksınız. Bu güzel projeyi Avrupa Birliğinin desteklemesinden dolayı ve Bodrum’da bu kapsama alınmasından dolayı da projenin artık Avrupa Birliğine girmiş olduğunu düşünüyorum. Onun için tüm bu güzel turizm elçilerine, arkadaşlara teşekkür ediyorum. Projenin hayata geçmesi en büyük dileğim ve bunu dünya turizmine kazandırılacak bir kulvar olarak düşünüyorum. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. İyi ki Bodrum’dasınız ve iyi ki böyle bir turizm projesinin altına hep beraber imza atıyoruz" dedi.

Yemekte ayrıca İtalya İzmir Konsolosu Dr. Antonio Ionio ile Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon arasında İtalya’da Bodrum’un yapısına uygun bir şehir ile "Kardeş Şehir" projesi ve Bodrum’un tanıtımı ile ilgili ortak çalışmalar konusunda fikir birliğine varıldı.