Bodrum Belediyesi tarafından her ay düzenli olarak gerçekleştirilen, ilçe genelindeki muhtarlarla belediye başkan ve yetkililerinin bir araya geldikleri muhtarlar toplantısı Sazköy Mahallesi’nde devam etti.

Bodrum Belediyesi Kasım Ayı Muhtarlar Toplantısı, Bodrum’un Sazköy Mahallesi’nde yapıldı. Sazköy Mahallesi Muhtarı Erdal Yabacı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya; Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Altındağ ve Kemal Orman, Bodrum Belediye Meclis Üyeleri ve Mahalle Muhtarları katıldı.

Bodrum Muhtarlar Derneği Başkanı Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Ahmet Cemil Gündüz, "Yeni yasaya laf ediyoruz ama bu yasa olmasaydı, biz bu akşam burada olamazdık. Seçimlerin hemen ardından siz bizi toplayarak bir araya getirdiniz, teşekkür ediyorum. Ayrıca ben kendi adıma; muhtarları merdiven altından kurtardığınız için teşekkür ediyorum." dedi.

“MUHTARLAR TEKNOLOJİ ÇAĞINA YETİŞİYOR”

Muhtarların ihtiyaçlarının belirlenmesinin ardından muhtarlara bilgisayarlarını teslim etmeye başlayan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, "Muhtarlarımızın teknolojiyi yakalamaları ve bilgiye en hızlı şekilde ulaşabilmeleri için eksiklerini tamamlıyoruz. Eksik olan bilgisayarlarını tamamlayarak kendilerine teslim ediyoruz." dedi.

Sazköy Muhtarı’na da teşekkür eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, "Ben önce şahsım adına, hem de sizin adınıza Erdal Muhtarımıza teşekkür ediyorum. Esasında amacımız birlik beraberliği pekiştirmek. Hepimizin imkanı var, bu organizasyonları yaparız. Bakın 8 ay oldu, birlik beraberlik içinde hareket ediyoruz. Önemli olan bu hoşgörüyü, birlik beraberliği sürdürebilmek… Benim sizden ricam, sıkıntıları ve şikayetleri bizlere ulaştırmanız. Tabi bazı konularda özellikle altyapı konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Ama biz, bu iş bizim işimiz değil diye görmüyoruz. Çözmek için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Yeter ki bize ulaşın, konuları bizlere ulaştırın, yolda yakalayın, arayın, müdürlerimize ulaşın. Bizler sizlerin belirtmiş olduğunuz konuların takipçisi olacağız. Halk bize hizmet etmek için, birlik beraberlik içinde çalışmak için oy verdi." şeklinde konuştu.

2015 yaz ayları öncesinde acil sorunların çözümü için hızlı bir çalışma yapılması gerektiğini vurgulayan Mehmet Kocadon, "Bugüne kadar yaptıklarımıza bakıyorum, birçok noktada çözümler bulmuşuz, çalışmalar gerçekleştirmişiz. Ancak yeterli değil. 5-6 aylık süreçte önümüzdeki sezona daha iyi girebilmek için çalışacağız. Benim sizden istediğim, acil sorunları tespit ederek bildirmeniz. Bu sorunların kimin sorumluluğunda olduğuna bakmayın. Bizlere bildirin; biz de çözmek için çalışalım" dedi.

“HALKA HİZMET EN BÜYÜK GÖREVİMİZ”

Vatandaşların oylarıyla seçilerek bu görevlere gelindiğini ifade eden Başkan Kocadon, şöyle dedi: "Kimse kimseyi zorla aday yapmadı. Hepimiz isteyerek bu görevlere geldik. Onun için yoruldum, üşüdüm, ıslandım gibi bahanelerle işimizi aksatamayız. Bizim en büyük görevimiz halka hizmet etmek, onların sorunlarını ve ihtiyaçlarını en kısa sürede çözmek. Burada hepimize görev düşüyor"

Konacık Muhtarı Zekeriya Kayacan ile Yokuşbaşı Muhtarı Ahmet Dalaman’ın seslendirdikleri şarkılar, Başkan Kocadon ve muhtarların da yöresel oyunlar oynaması, geceye renk kattı. Başkan Mehmet Kocadon, toplantıda Sazköylü vatandaşlarla da bir araya gelerek, her bir vatandaşı dinleyip tek tek ilgilendi.