Toplumsal bilinç ve farkındalığın daha da artırılması amacıyla Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık günü, Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan engelli vatandaşlar için bir dizi etkinlik düzenlendi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliğine başta Yahşi Özel Uygulama ve İş Uygulama Merkezi öğrenci ve eğitmenleriyle Bodrum Sağlık Vakfı ve Gören Kalpler Görme Engelliler Eğitim Derneği Bodrum Şubesi üyeleri olmak üzere Bodrum genelindeki bir çok okuldan öğrenci ve öğretmenler ile çeşitli sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilci ve üyeleri katıldı. Bodrum Otogarı’ndan Belediye Meydanı’na bando eşliğinde yapılan kortej yürüyüşü ile başlayan etkinliklere; Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Orman, Bodrum Belediyesi engelli Meclis Üyesi Abdülmecit Poyraz ve Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un eşi Hülya Kocadon ile çok sayıda vatandaş katılarak destek verdi.

Yürüyüşün ardından etkinliğe katılan çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri, Atatürk Anıtı önüne çelenk bırakarak günün anlam ve önemine ait konuşmalar yaptı. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri, törenin ardından İskele Meydanı’nda yapılan çeşitli gösteriler ile devam etti.

"BEN HEP SİZLERİN YANINDAYIM"

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da etkinlik sonrasında bir grup engelli vatandaşı makamında ağırlayarak Dünya Engelliler Gününü kutladı. Engelli vatandaşları büyük bir mutlulukla karşılayan Başkan Kocadon’a vatandaşlardan biri, kendi yapmış olduğu el emeği bir hediyeyi verdi. "Bakın işte bu gönülden geliyor, gönülden kopuyor. Bunun değeri ölçülemez. Ne kadar güzel bir şey" diyerek engelli vatandaşa teşekkür eden Başkan, şunları söyledi: "Hem vakfımız olsun, hem okulumuz, eğitmenlerimiz ve velilerimiz olsun; gerçekten bizler, hep birlikte, iyi bir kaynaşma içerisindeyiz. Bu kaynaşma sayesinde bu güzel çocuklarımızın belli bir yaştan itibaren bu günlere geldiklerini biliyorum. Kimilerini dolmuşta görüyorum bazen -kendi başlarına dolmuşla gidip gelebiliyorlar-, futbol maçlarında tribünlerde görüyorum bazılarını hatta cep telefonlarıyla bana mesaj yazanlar var. Demek ki inanırsak oluyor, mücadele edersek oluyor. Onun için başta aileler olmak üzere, bütün eğitmen arkadaşlarımıza ve bu güzel çocuklarımıza sahip çıkan herkese çok teşekkür ediyorum. Ben de zaten hep yanlarındayım onların, bunu hiç konuşmak dahi istemiyorum çünkü siz hepiniz bunu biliyorsunuz"