24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle tüm yurtta olduğu gibi Muğla’nın Bodrum ilçesinde de, tören ve etkinlikler düzenlendi.

Bodrum’da düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlamaları, Belediye Meydanı’nda gerçekleştirilen anma töreniyle başladı. Törene, Bodrum Belediye Başkanvekili Önder Batmaz, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Orman, Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin ile çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, Atatürk Heykeli önüne çelenk koydu.

Tören sonrası etkinlikler, Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi’nde düzenlenen Öğretmenler Günü Kutlama Programı ile devam etti. Kutlamalara Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanvekili Önder Batmaz, Bodrum İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Yarbay Erol Ürküt, Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Hayati Keskin, Ağır Ceza Hakimi Dr. Yakup Yıldız, Bodrum Emniyet Müdürü Can Candaş, Bodrum Belediyesi Meclis üyeleri yanı sıra siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlikte Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin’in günün anlam ve önemine ait konuşmasının ardından şiir, kompozisyon ve resim kategorilerinde yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ve kompozisyon dalında yarışmaya katılan öğretmenlere de teşekkür belgeleri verildi. Etkinlikte ayrıca stajyerliğini tamamlayan öğretmenler için yemin töreni yapılarak, emekli olan öğretmenlere de teşekkür belgesi verildi.

Program, Bodrum Kanuni Sultan Süleyman Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından sunulan Türk Sanat Müziği dinletisi ve söz korosunun hazırlamış olduğu "Öğretmen" isimli oratoryo gösterisiyle devam etti.