Muğla’nın Bodrum ilçe Belediyesinin destekleriyle Slow Food Bodrum grubu tarafından "Yaveş Gari" sloganıyla "Toprak Ana Günleri" düzenlendi.

9 - 12 Aralık tarihlerinde dünyada kutlanan "Toprak Ana Günleri" kapsamında Bodrum pazaryerinde de "Tarhana Çorbası" ile "Bodrum Peksimeti" ikramları yapıldı. Bodrum’da "Slow Food - Yaveş Gari - Toprak Ana Günleri" adıyla düzenlenen etkinliğe katılan Bodrum Belediyesi Meclisi Üyesi Seval Aktaş, tezgahın arkasına geçerek vatandaşlara tarhana çorbası ikramında bulundu. Etkinliğe Bodrum Tohum Derneği üyeleri de katılarak destek verdi.

Slow Food Bodrum Gönüllüsü ve Bodrum Kent Konseyi Tarım Grubu Lideri Deniz Kurtsan, merkezi İtalya’da olan Slow Food’un dünya üzerindeki yaklaşık bin 200 yerel grubuyla birlikte dünyada; iyi, temiz ve adil gıdayı, sürdürülebilir tarım ve balıkçılığı destekleyen bir sivil toplum kuruluşu olduğunu ifade etti.

Etkinlikte dağıtılan tarhana çorbasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Çarşamba ve Cuma günü gerçekleştirilen iki etkinlikte de vatandaşlara yöresel ürünlerin önemi anlatıldı.