Bodrum Belediyesi ve Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV) Başkanı Mehmet Kocadon, vakfın sezon sonu değerlendirme toplantısında işgaliye, imar, ecrimisil, kültür ve sanatsal faaliyetler ve sokak hayvanları konularına değindi.

Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV) Sezon Sonu Değerlendirme Toplantısı, Torba Vogue Otel’de yapıldı. Toplantıya Bodrum Belediyesi ve Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV) Başkanı Mehmet Kocadon başta olmak üzere Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Bodrum Deniz Ticaret Odası Başkanı Gündüz Nalbantoğlu, Bodrum Otelciler Derneği Başkanı (BODER) Halil Özyurt ile çok sayıda yönetim kurulu üyesi ve BOTAV üyeleri katıldı. Toplantıda vakfa yeni katılan üyeler hakkında bilgilendirme yapılarak Hollanda’da düzenlenecek olan tanıtım fuarına katılacak üyelerin de listesi oluşturuldu.

"BODRUM’DA ARTIK ESKİ DÜZEN YOK"

İşgaliye, ecrimisil, sokak hayvanları gibi konuların da tartışıldığı toplantıda Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, "Bodrumla ilgili çıkan birtakım haberlere ve köşe yazarlarının Bodrum’la ilgili yazılarına baktığınızda; bir köşe yazarı eğer Bodrum’u yazıyorsa, Bodrum sezonu açılmış demektir. Bodrum, Türkiye’de kendini kanıtlamış bir yerdir. Bu, marka otellerin Bodrum’a gelmesi, doğru yolda gittiğimizin bir göstergesidir. Siz turizmcilerin yarattığı bu güzel atmosferi, bu güzel ortamı turizm konutları adı altında, turizm imarı adı altında konutlarla, turizm üzerinden farklı bir boyuta çekmeye başlayanlar var ki bu şu anda bizim en büyük sıkıntımız. Biz Bodrum Belediyesi olarak artık böyle şeylere mümkün olduğu kadar müsaade etmeyeceğiz. Turizmse turizm yatırımı yapacak, konutsa konut yatırımı yapacak. Bodrum’da artık eski düzen yok! Herkesin hakkı neyse onu vereceğiz" şeklinde konuştu.

İŞGALİYE KONUSUNDA ÖNLEM ALINACAK

Başkan işgaliye konusunda ise "Özellikle işgaliye konusunda hepinizi rahatlatacak bazı önlemler alacağız. Benim otelcim gece gündüz emek sarf edip turisti getiriyor, tanıtımını yapıyor, otelinde ağırlıyor ama bu turist sokakta rahat yürüyemezse, rahat gezemezse bir daha gelmiyor. Turizmin en büyük amacı, sezon içerisinde gelen bir müşteriyi defalarca getirebilmek. Bunun için de önümüzdeki yıldan itibaren bu konuda taviz vermeyeceğiz. Herkes hakkı neyse o kadar işgaliye yapacak. Kimse kusura bakmasın! Bodrum’un meydanlarına, plajlarına güvenerek yatırım yapanlar tekrar yatırımlarını değerlendirsin" dedi.

Turizmcilerin sorularını da yanıtlayan Başkan Kocadon, Bodrum Belediyesi’nin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından düzenlenen kokteyl ile sona erdi.