Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Bodrum’da düzenlenen toplantıda yeni süreç ile ilgili büyükşehir daire başkanları tarafından Bodrum halkına bilgi verildi.

30 Mart Yerel Seçimlerinin ardından büyükşehir statüsüne geçen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Bodrum ilçesinde bilgilendirme toplantısı yapıldı. Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün başta olmak üzere Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, MUSKİ Genel Müdürü B?ki Ülgen, Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ile yardımcıları, danışmanlar ve 16 daire başkanı ile Bodrum Belediyesi Birim Müdürleri, belediye meclis üyeleri; oda, dernek ve sivil toplum kuruluşları başkan ve üyeleriyle vatandaşlar katıldı.

"BÜYÜKŞEHİRLE EL ELE YÜRÜMEK EN BÜYÜK HEDEFİMİZ"

Bodrum Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda şehit olan 3 askerin ve trafik kazasında hayatlarını kaybeden 8 üniversite öğrencisi için başsağlığı dileyerek konuşmasına başlayan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, "Biliyorsunuz, Muğla büyükşehir oldu ve bu büyükşehirle birlikte kafalarımızda bir çok sorun da oluşmaya başladı. Kendi kendimize sorguluyoruz, nedir bu büyükşehir? Bodrum Belediyesi ne yapacak, ne olacak, buna kim karışacak, kim müdahale edecek gibi kafamızı günlerdir kurcalayan sorular oluştu. Bugün değerli başkanım ve daire amirleri büyükşehrin Bodrum’da neler yapacağı ve hangi yetkilere sahip oldukları konularında sizleri bilgilendirecekler. Amaç hiçbir zaman bağcıyı dövmek değil, hep beraber üzüm yemek. Bizim hedefimiz, gayretimiz hep pozitif enerjiden yana. Çünkü negatif enerjiler, negatif düşünceler sadece bizleri yıpratıyor ve yoruyor. Onun için mümkün olduğu kadar 2014 - 2019 dönemi içerisinde birbirimizi kucaklayarak, kardeşçe birlik ve beraberlik içinde Muğla ve Bodrum ekonomimize Bodrum halkına ve Muğla genelinde halkımıza daha iyi ortamlarda daha güzel hizmetler nasıl yapabiliriz hep bunun çabası içinde olacağız. Bunun için de büyükşehirle el ele yürümek bizim en büyük hedefimiz. Bu güne kadar Bodrum Belediyesi olarak ilk önce beldelerimiz mahalle oldu, tüzel belediye binalarımızı maalesef kapatarak yine birçoğunu Bodrum Belediyesinin hizmet birimleri haline getirdik. 9 olan müdürlük sayımızı 20’ye çıkardık. 1200’e varan çalışma arkadaşlarımızla 180 kilometreye yakın kıyı bandımızda hizmet etmeye devam ediyoruz" dedi.

Başkan Osman Gürün, "Hepinize bu pazar günü burada olduğunuz için, büyükşehrin ne olup ne olmadığını anlama gayreti içinde olduğunuz hepinize çok teşekkür ediyorum. Yedi ayı hemen hemen tamamladık ve yedi ay önce biz büyükşehir statüsünü kazandık, belediye başkanı olduk. Sayın başkanım da Bodrum Belediye Başkanı oldu, sizlerin teveccühleriyle. Ama Bodrum, eski Bodrum Belediye Başkanlığı değildi. Çünkü devasa bir; hepimizin daha önceden istediği ama birden bire oluşan, alt yapısı tam olarak yapılmayan bir yarımada belediyesi haline geldi ve bütün Bodrum Belediyesi, bütün şehir, bütün Bodrum oldu. Büyükşehir Belediyesinde ise kuruluş olarak hemen hemen hiçbir kuruluş mekanizması yoktu. Biz seçim öncesi yaptığımız çalışmalarla seçim sonrasında, çeşitli tarihlerde ki hepsi birden gelmedi; çeşitli temaslar ile birimlerin oluşmasını sağlamaya çalıştık. Şu anda yedi ay dolduğunda birimlerimiz artık tümüyle oluşmuş durumda. Kadrolarda ufak tefek yeni destekler olması gerekiyor ama ana kurgu, ana iskele oluşmuş durumda ve dolayısıyla da bu durumda sizlerle beraber olalım, büyükşehri daire başkanlıklarıyla birlikte sizlere anlatalım, daha çok anlaşılalım, amacımız bu. Büyükşehir nedir? Şu anda kafalarda çok soru var. İlçe Belediye Başkanlığı nedir? Yetki alanları nedir? Görev alanları nedir? Nelerden nasıl, ne kadar sorumludur? Bütün bunlar tam anlamıyla en üst seviyeden yani bürokrasinin en üst seviyesinden yerele kadar, vatandaşa kadar tam bir anlaşılma noktası değil. Zaman içerisinde konu itibarıyla, konuyla karşılaştıkça, o konunun kimin tarafından yapılacağını o kişi veya kurum öğrenebiliyor ama genel olarak yaygın bir bilgi eksikliği var." şeklinde konuştu.