CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, Gençlik ve Spor Bakanlığı bütçe görüşmelerinde gençlerin sorunlarını gündeme getirdi.

Gençler arasında işsizlik oranının yüksek oranlarda olduğunu belirten Demir, üniversite öğrencilerinin barınma ve kredi gibi sorunlarına da dile getirdi. Spor takımlarının yaz aylarında antreman yapmak için yurtdışına çıkmak zorunda kaldığını ifade eden Demir, “Türkiye takımlarının ve yabancı spor takımlarının antrenman yapabilmeleri için uluslararası standartta sahalar yapılacak mı?” diye sordu. Demir konuşmasına şöyle devam etti: “ Özellikle Muğla, bu anlamda çok önemli bir il. Muğla Yılanlı Yerkesik bölgesi yaz sporları; Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz bölgeleri de kış sporları için uygun ve ideal alanlar. Spor turizmi için uluslararası standartlarda herhangi bir tesis yapmayı düşünüyor musunuz?”

Amatör spor takımlarının zor durumda olduğunu savunan Demir, amatör spor takımlarının bu zor koşullarda ayakta kalmaya çalıştıklarını belirtti. Demir, “Büyükşehir Yasası’yla bütçenin binde 7’sini ayrılabiliyor. Bu rakam amatör spor takımlarını desteklemekten ve geliştirmekten çok uzak. Bu oranı artırmayı düşünüyor musunuz ya da başka önerileriniz var mı, planlarınız var mı?” diye sordu.

Öğrenci kredi miktarlarının arttırılmasının 2015 bütçe imkanları çerçevesinde belirleneceğini ifade eden Demir, takipteki kredi borçlarının yeniden yapılandırılması gerektiğini sözlerine ekledi.