Çin Havayolları ve Çin Devlet Televizyonu için çekilen programa Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da konuk oldu.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Çin Havayolu şirketi Chine Southern Airlenes ve Çin Devlet Televizyonu CCTV için program çekimi yapan grupla bir araya geldi. Program hakkında bilgiler alan Mehmet Kocadon, konukların sorularını yanıtladı. Chine Southern Airlenes şirketi yöneticisi Zhang Yi, CCTV Muhabiri Xiang Lingling, CCTV Turizm Müdürü Sun Liping, CCTV tasarımcı ve fotoğrafçısı Zhou Xin, kameraman Li Jianhua, ,0web sitesi yöneticisi Qin Xiaojun, programın çekimlerini yapan firma yetkilileri Mirsadeghi Mani ve Kouhestanirad Mehdi’nin katıldığı akşam yemeğinde program çekimi de yapıldı.

Türkiye’de 4 lokasyonda çekim yaptıklarını ifade eden Çinliler, Bodrum’u çok sevdiklerini ifade ederek, "Bodrum çok temiz ve güzel bir şehir. Kendine özgün, dokusunu korumuş bir şehir ve insanları da çok sıcak, cana yakın. Gündüzüyle gecesiyle sürekli yaşayan bir şehir. Burada kendimizi evimizde gibi hissettik." dediler.

"HAYALLERİNİ KURDUKLARI TATİLİ BODRUM’DA YAŞAYACAKLAR"

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da Çin Devlet Televizyonu ile Çin Havayollarının yapmış olduğu çalışmalar nedeniyle teşekkür ederek, "Misafirlerimizin kendilerini Bodrum’da kendi evlerindeymiş gibi hissetmeleri beni çok mutlu etti. Şöyle bir tarihe baktığımızda aslında aynı topraklardan gelen insanlarız. Onun için bu sıcak karşılaşmamızın da en büyük nedenlerinden biri, geçmiş tarihimizin sizlerle beraber olmasıdır. Bugün Çinli kardeşlerimle birlikte olmaktan son derece mutluyum. Bodrum’un tarihine baktığımızda 4000 yıllık geçmişi var çünkü tarihin babası Heredot Bodrum doğumludur. Bodrum, tarih boyunca canlı yaşamış bir şehirdir. Bugün Bodrum’a baktığımızda da Türkiye’nin hem marka şehri, hem de 24 saat yaşayan bir bölgesidir. Özellikle son iki yıldır Bodrum olarak Çin’deki fuarlara katılıyoruz. Bodrum Belediye Başkanı olarak inanıyorum ki; önümüzdeki on yıl içerisinde Çin, dünyanın en büyük ekonomik güçlerinden olacak. Çünkü çok çalışkan bir ülke ve çok çalıştığı için tatil ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bodrum’un o yüzden tatillerini geçirebilecekleri en iyi bölge olduğunu da düşünüyorum. Çünkü tarihi, kültürü, yaşamı, doğası ve su sporları gibi aktiviteleriyle Bodrum, onlar için ideal bir bölge. Hayallerini kurdukları tatili Bodrum’da yaşayacaklarına inanıyorum" dedi.

"BODRUM SOKAKLARINDA BU YIL ÇOK SAYIDA ÇİNLİ TURİST VARDI"

Program çekimi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Başkan Kocadon, Çin’de düzenlenen turizm fuarına kendisinin de katılmak istediğini ifade ederek, "Son yıllarda Çin’de gerçekleştirdiğimiz tanıtım çalışmalarını artırdık. Bu program da bu çalışmanın bir sonucu. Bu yıl Bodrum sokaklarında birçok Çinli turist gördük. Bu sayının artması için girişimlerde bulunuyoruz. Çin’de düzenlenen fuara ben de katılmaya çalışacağım" şeklinde konuştu.

Çekimlerin ardından Çinliler, getirdikleri hediyeleri Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a sundu.