Dalaman’da vatandaşlara yönelik diyabet eğitimi verildi. Diyabet Eğitim Hemşiresi Sevil İşli ile Uzman Diyetisyen Nesil Görün Atalay tarafından verilen eğitime Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz da katıldı.

Vatandaşların ilgi gösterdiği eğitimde Diyabet Hemşiresi Sevil İşli Diyabet ve Şeker Hastalığı ile ilgili bilgiler verirken, Uzman Diyetisyen Nesil Görün Atalay Diyabetli insanlar yapması gereken diyet ile ilgili bilgiler aktardı. Eğitim sonunda konuşan Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, “Diyabet ile ilgili çok önemli bilgiler edinmemizin yanı sıra hayatımızda sağlığımız ile ilgili doğru bildiğimiz yanlışlar olduğunun da farkına vardık. Bu tür eğitimleri belediye olarak daha sık aralıklarla yapacağız. Diyabetli hastalarımızın takibini de gerekirse ayda bir düzenleyeceğimiz etkinlikler ile yakından takip edeceğiz” dedi.

Programın sonunda Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz Diyabet Eğitim Hemşiresi Sevil İşli ile Uzman Diyetisyen Nesil Görün Atalay ve özel bir firmanın temsilcisi Ramazan Yılmazoğlu’na katkılarından dolayı plaket verdi.