Yurdun büyük bir bölümünün kışı yaşamaya başladığı günlerde, mevsim normallerinin üzerinde devam eden sıcaklar Datça’da meyve ağaçlarını çiçek açtırdı.

Türkiye’nin kış aylarını yaşadığı bu günlerde, Datça bahar havası yaşıyor. Doğa yürüyüşçüsü Muzaffer Özgen, arkadaşlarıyla birlikte yaptığı doğa yürüyüşü sırasında Yazı Mahallesi Kapıtaşı mevkii yamaçlarında çiçek açan badem ağaçları görüntüledi. Kar ve soğuk haberlerinin televizyonlarda yer almaya başladığı son günlerde badem ağaçlarının bembeyaz hali herkesi şaşırttı.

Datça ikliminin bu kadar ılıman geçmesi iklim değişikliklerinin en bariz örneği olduğunu kaydeden Muzaffer Özgen, “Datça’da badem ve yanı sıra armut ağaçlarının da çiçek açmaya başlaması bu ağaçların bu yıl mahsul vermeyecek olmasına işaret olarak görülüyor. Çünkü yakın zamanda havaların birden soğuyacak olması bu açan çiçeklerin dökülmesine sebep olacağı için bu ağaçlar meyve vermeyecekler. Bu da çiftçiler için büyük gelir kaybına sebep olacaktır. Hem ülke hem umudunu bu ağaçlara bağlamış olan köylüler için zor bir dönem demektir” dedi.