Aydın’ın Kuşadası ilçesi Davutlar sahiline 31 Ekim tarihinde yaralı olarak kıyıda bulunan ve ‘Dilek’ adı verilen yeşil deniz kaplumbağası Muğla’nın Ortaca ilçesindeki Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER)’de tedavi altına alındı.

Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğüne bağlı Dilek Yarımadası-Büyük Menderes Deltası Milli Park Müdürlüğü ekiplerince tedavisi yapılmak üzere DEKAMER’e teslim edilen ve ‘Dilek’ adı verilen yeşil deniz kaplumbağası merkezde çekilen röntgen neticesinde kafasında ve boynunda kırıklar olduğu tespit edildi.

Tedavisine hemen başlanılan ‘Dilek’in, 45 yaşında, 43 kilo 750 gr ağırlığında ve 70 cm kabuk uzunluğuna sahip dişi bir birey olduğu tespit edildi. Ayrıca IUCN Nesli Tükenme Tehlikesi Altında Olan Türlerin Kırmızı listesinde yer aldığı ve korunma durumunun tehlikede (EN) olan bir tür olduğu belirtildi. DEKAMER tarafından gerekli tedavileri ve bakımlarının tamamlanmasının ardından Yeşildeniz Kaplumbağası Dilek; yaralı olarak bulunduğu Davutlar sahilinden doğal yaşam alanına bırakılması plânlanıyor.