Eğitim Bir-Sen Muğla İl Başkanlığı göreve yeni seçilmeleri nedeniyle üyeleri ile birlikte Menteşe Öğretmenevinde tanışma ve kaynaşma amacıyla bir araya geldi. Programa çok sayıda sendika üyesi ve yöneticilerinin yanı sıra, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve yöneticileri de katıldı.

Programda konuşan Muğla Eğitim Bir-Sen İl Başkanı Önder Uçak, “Eğitim sevdası uğruna gönül köprüleri kurmak için gerçekleştirdiğimiz programda yönetici ve üyeler arasında kaynaşmayı amaçladık. Kutsal peygamberlik mesleği olan öğretmenliğin; sadece 24 Kasım’larda değil, yılın tüm günlerinde hak ettiği önem ve değerde olmasını temenni ediyorum” dedi.

Uçak; ilim ve medeniyetin insanları yükseltmesinde kullandığı bir el ve bir dil olan öğretmenlerin, güvenliklerini de tehlikeye atarak, ücretsiz olarak nöbet tutmaları büyük bir sorun olduğunu, ayrıca ek ders ücretlerinin çok düşük olduğunu vurgulayarak, bu konularda yetkililerin duyarlı davranmalarını temenni ettiklerini belirterek, “Hak ettiği için astsubayına 3600 göstergeyi veren devletimiz, hak ettiği için Hakim ve Savcılara 1155 TL ilave maaş zammı yapacak olan hükümetimiz, ihtisas mesleği olan öğretmenine yeterli maddi destek sağlayacak maaş göstergesini de vermelidir. Öğretmenlerimize Cumhuriyetin ilk yıllarındaki maddi ve manevi değerin yeniden verilmesi gerekmektedir” dedi.

Sendikaların sivil toplumun gelişiminde ve hakların elde edilmesinde büyük etkisi olduğunu söyleyen Uçak, “Eğitimin ayrılmaz parçası teknik personel ve diğer eğitim emekçilerinin yer değişikliği, eğitim ödeneği, çalışma şartları gibi birçok konuda özlük haklarının iyileştirilmesi gerekmektedir. Milli eğitim müdürlerinin, şube müdürlerinin atanmalarıyla ilgili belirsizliklerin biran önce çözüme kavuşturulması zorunludur” dedi.