Yatağan Termik Santrali ve GELİ’den emekli olan işçiler, direniş çadırına gelerek özelleştirme karşıtı eylemlerini sürdüren işçilere destek verdi.

Yatağan Termik Santrali ve kömür işletmelerinin özelleştirilmesine karşı çıkan Tes-İş ve Maden-İş sendikalarına üye işçilerin sürdürdüğü eyleme destekler sürüyor. Santralin önünde bulunan direniş çadırını ziyaret eden santral ve kömür ocaklarından emekli işçiler, “Mücadelemizden değil, işyerlerimizden emekli olduk” mesajı verdi.

Ziyaret sırasında konuşan Tes-İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik, direniş bayrağını emekli olan işçilerden aldıklarını söyledi.

Emekli işçilere hitaben konuşan Erçelik, “Bu mücadelemizde bize destek verdiğiniz için tüm çalışan arkadaşlar adına sizlere teşekkür ediyorum. Bizler her zaman şunu söylüyoruz, bizler biz olduğumuz müddetçe, bizler kenetlendiğimiz müddetçe, bu santrali kimse bizden alamaz ve alamayacaklar da. Bizleri çiğnemeden bu santrallere kimse giremeyecek” şeklinde konuştu.

Santralden emekli ve Maden-İş Sendikası Yatağan Şubesi eski Sekreteri Beliğ Acar ise, çalışan işçilere yaptığı konuşmada ise şöyle konuştu: “Bu işyerlerinin yıllarca suyunu içmiş, ekmeğini yemiş ve havasını çekmiş insanlar olarak, kâğıt üzerinde emekli olabiliriz. Ama biz sadece işyerlerinden emekli olduk, hayattan ve mücadeleden emekli olmadık. Sizlerin mücadeleniz, bizlerin mücadelesidir. Bu mücadelenin sürmesi için bizler her zaman olacağız.”