Bodrum Sağlık Vakfı tarafından düzenlenen çalıştayda engelli öğrencilerin yaptıkları seramikler görenleri şaşırttı.

Bodrum Sağlık Vakfın da eğitim gören engelli öğrencilerin yaptığı el işi seramik eserler yoğun ilgi gördü. Trafo kafede yapılan açılış kokteylinde engelli öğrencilerin yaptıkları seramikler sergilendi. Profesyonellere taş çıkaran sergide seramikten yapılmış olan balıklar ve ilginç desenler sanatseverlerin dikkatini çekti. Erkan Dülgeroğlu Seramik günleri adlı çalıştay 4 gün sürdü. 4 kasında başlayan çalıştay son günde yapılan sergi ile son buldu. 30’a yakın sanatçı ve akademisyenin destek verdiği çalıştay engelli öğrenciler seramik atölyesinde yeni seramik yapım tekniklerini öğrendiler.

Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Bodrum sağlık vakfı halkla ilişkiler müdürü Şafak Yaşar engelli öğrenicilerin yaptıkları eserlerini çalıştayı gerçekleştiğini belirterek “bu yıl 2’cisini gerçekleştirdiğimiz seramik çalıştayını bu yıl kaybettiğimiz Erkan Dülgeroğlu’na adına yaptık. Türkiye’nin önemli üniversitelerinden 16 öğretim görevlisi ve çok sayıda profesör hocamız bize destek verdi. Buradaki sergi bir hafta boyunca açık kalacak. Tüm Bodrum halkın bu sergiye bekliyoruz” dedi.

Seramik atölyesi öğrencilerinde Hasan Tabak ise bu seneki çalıştayın çok güzel geçtiğini ifade ederek geçen seneye göre daha yoğun bir ilgi var bende yaptığım eserleri sergiledim. Sergiye herkes yoğun bir ilgi gösteriyor” dedi.