Bodrum Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezi, Enstalasyon Sanatı ile Posta Sanatını “Sıla Hasreti” adlı sergide sanatseverlerle buluşturuyor.

Sanatı seven her bireyin katılabileceği açık bir ağ, sanatı tüketim zihniyetinden ve galeri monopolünden arındırmayı hedefleyen bir sanat hareketi olan Posta Sanatı, Çatal Ada Sanat Çevre ve Turizm Derneği’nin desteği ile düzenlenen "Sıla Hasreti" adlı sergi ile 18-28 Kasım 2014 tarihleri arasında Bodrum Belediyesi Şevket Sabancı Kültür ve Sanat Merkezinde ziyaret edilebilecek.

Geleneksel sanat eserlerinden farklı olarak, çevreden bağımsız bir sanat nesnesi içermeyip belirli bir mekân için yaratılan, mekânın niteliklerini kullanıp irdeleyen ve izleyici katılımının temel bir gereklilik olduğu sanat türü Enstalasyon Sanatı ile Posta Sanatının aynı anda sunulacağı sergi, 18 Kasım 2014 tarihinde saat 18.00’da gerçekleşecek açılış kokteylinin ardından hafta içi 10.00-18.00, Cumartesi 10.00-17.00 saatleri arasında görülebilecek.

Demorah Semel Demirtaş tarafından düzenlenen Uluslararası Posta Sanatı ve Deniz Defne Acerol, Hope Holtzmann ve Akyarlar İlkokulu öğretmeni Jale Toprak’ın 4. sınıf öğrencilerinin katkısı ile Enstalasyon Sergisi, "Sıla Hasreti" adlı sergide buluşuyor. Sergiye katılan bütün sanatçılar, sergiden sonra sanat değiş tokuşuna davet ediliyor. Sergi organizatörleri tarafından uygulanacak değiş tokuşa katılan her sanatçının eseri seçilip, başka bir katılımcı sanatçıya gönderilecektir. Ayrıca, değiş tokuşa katılan her sanatçıya değiş tokuşa kaydedilen bir katalog da gönderilecek.