Muğla Enerji Verimliliği ve Çevre Koruma Derneği (ENVERÇEVKO), ISCA International Spor and Culture Association üyeliği onayladı. Avrupa Birliği Komisyonu Erasmus+ Sport kapsamında desteklenen, merkezi Danimarka’nın Kopenhag kentinde bulunan ISCA (Uluslar arası Spor ve Kültür Birliği)’nin sorumluluğunda 2012-2020 yıllarında yürütülecek olan Moveweek-Hareket Haftası 2014 Ulusal Koordinatörlüğünü de yapan ENVERÇEVKO derneği, 25 Ekim 2014 tarihli genel kurul ile ISCA üyeliği resmi olarak onaylandı.

Uluslar arası Spor ve Kültür Birliği, 70 ülkede 130 üye dernek/federasyon/kuruluş ve 45 milyon bireysel üyesi olan bir Sivil toplum örgütüdür. Aynı zamanda Moveweek kampanyasında, 40 ülkede 70 üye dernek, federasyon, kuruluş ile 35 milyon bisikletçi üyesi olan Sivil toplum örgütü ECF - Avrupa Bisikletçiler Federasyonu ile proje ortaklığı yapıyor. 2014 yılında Hareket Haftası Ulusal Koordinatörlüğü için Muğla merkezli çalışan ENVERÇEVKO derneği ile protokol imzalandı. Her ülkede en iyi organizasyon yapılarını geliştirmek ve Moveweek-Hareket haftası profilini yükseltmek için çalışan ISCA, 2014 yılında üyelik başvuruları kabul etmiş ve değerlendirdi. Bu değerlendirme süreci sonucunda aday ülke ve kuruluşların proje çalışmaları değerlendirilerek yeni üye kuruluşların kabulü sağlandı ve 2014 yılı ISCA genel kurul toplantısında üyelik için oylama yapılarak resmi imzalar atıldı.

22-25 Ekim 2014 tarihli çalışmalara Hareket Haftası 2014 Ulusal koordinatörü olarak ENVERÇEVKO Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Ekmekci Roma’da yapılan toplantıya davetli olarak katıldı. ENVERÇEVKO adına açıklama yapan yönetim kurulu başkanı Ekmekci, “ISCA ile Hareket Haftası kampanyası kapsamında iki yıldır çalışıyoruz. Fiziksel aktivite ve hareketsizlikten kaynaklanan insan ölümlerini azaltmayı, fiziksel aktivite ve sportif etkinliklere daha fazla vatandaşın katılımını sağlamayı hedefleyen ISCA’nın çalışmalarını beğeniyor ve takip ediyoruz. Bu projede ECF ile proje ortaklığı yaparak kültürel ve sportif etkinliklerde çevre dostu bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması da hedeflenmektedir. Zaten EuroVelo Avrupa Bisiklet rotaları Ulusal koordinatörlüğünü de sürdürmektedir. Derneğimizin tüzüğü gereği motorsuz ulaşımın geliştirilmesi konularında çalışmalarımız belirtilen hedeflerle örtüşmektedir. Bu sayede Uluslar arası projelerle iyi uygulamaların ülkemize bölgemize transferini de sağlamak için fırsatlar elde etmiş olacağız” dedi.

ENVERÇEVKO kurulduğu 2007 yılından bu yana yaptığı çevre dostu ulaşım aracının geliştirilmesi ve şehir içi ulaşımda kullanımının artması yönünde proje çalışmaları ve Uluslar arası faaliyetleri başarı ile uygulayarak kurumsal kapasitesini artırdığını açıklayan Ekmekci, “Hem Ulusal EuroVelo Koordinatörlüğünü, hem Hareket Haftası Ulusal koordinatörlüğünü ülkemiz adına Muğla’ya kazandırmaktan da son derece mutluyuz. Aldığımız görevin emek ve sabır isteyen bir süreç olduğunu biliyoruz. Fakat proje deneyimimiz bu süreci yerel yönetimler ve STK’ların desteği ile kolaylaştıracaktır diye düşünüyoruz” dedi.