Fethiye Rotary Kulübü tarafından Üzümlü meydanındaki merkez köy kahvesine kütüphane hediye edildi.

Atatürk ve Cumhuriyet ile ilgili kitapların yanı sıra çeşitli ansiklopedilerin ve sağlık kitaplarının bulunduğu kitaplık kıraathane sahibi Kemal Özkara’ya teslim edildi.

Teslim anında bir konuşma yapan Fethiye Rotary Kulübü dönem başkanı Aybars Turan “Fethiye Rotary Kulübü olarak köy kahvelerinin şimdiki adıyla kırsal mahallelerin bir eğitim yeri olarak meydana gelmesi amacıyla bir kitaplık hazırladık. Bu kitaplığa; Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ve Türk halkının kurtarıcısı büyük Önder Atatürk’ün hayatını ve cumhuriyetin kuruluşunu anlatan kitaplar koyduk. Bunun haricinde çeşitli ansiklopediler, tarih, coğrafya, sağlık, dünya ve kültürümüze ait çeşitli kitaplar da bulunmaktadır. Biliyorsunuz eğitim çok önemli bir konu ve eğitim sistemine yaşadığımız bu dönemde; çok büyük değişiklikler yapıldı. Dolayısıyla devrim gibi olan öğrenim birliği yasası rafa kaldırıldı. Artık siyasal İslamcı bir eğitim anlayışı ile İmam Hatip okulları öne plana çıkarılmaktadır. Atatürk eğitimi köyden başlatmıştır. Cumhuriyetin kazanımlarından olan köy enstitüleri kurulmuştur. Köy Enstitüleri ile köyde yaşayanlar eğitimle aydınlanıp ve bilinçlenip kendi binasını da yapacaktı, her şeyi köyde öğrenecek ve gelişecekti. Maalesef 1950’den sonra köy enstitüleri kaldırıldı. Bizde eskiden kahvehanelerde oyunlar oynanırdı ama bu dönemde kahvehaneleri kıraathanelere dönüştürmemiz lazım. Çok eski yıllarda kahvehaneler yoktu kıraathaneler vardı. Kıraathanelerde insanlar hem sohbet ederler, hem de kitapları ve gazeteleri okurlardı. Bizde bu işe ön ayak olarak Yeşil Üzümlü mahallemizde emekli gazeteci arkadaşımız ve üyemiz Kemal Özkara’nın girişimleriyle Fethiye Rotary kulübü olarak bir toplum bütünlüğü kurduk. Bir kitaplık hazırladık ve gördüğünüz bu kitapları bağışladık. Kahvehaneyi Kıraathane olarak değiştirdik. Amacımız diğer kırsal mahallelerimizin meydanlarındaki köy kahvelerine kütüphaneler kurmaktır. Bununla ilgili çalışmalar yapmaktayız. Önümüzdeki günlerde yine Yeşil Üzümlü mahellemiz den başlayarak ilkokullarda ağız ve diş taramaları yapacağız. Öğrencilere diş fırçası ve diş macunları dağıtacağız. Hayvan sevgisini aşılamak içinde hayvan resimleri bulunan defterler dağıtacağız. Üzümlü mahallemiz Rotary kulübünün toplum birlikteliği yaptığı bir bölge olmaktadır” dedi.

Emekli gazeteci Kemal Özkara da, “Burada görmüş olduğunuz kitaplığa ilaveler yapacağız. Evlerimizdeki atıl durumdaki kitapları da buraya getireceğiz. Okumanın ve öğrenmenin yaşı yok. Hayat devam ettiği müddetçe öğrenmek zorundayız. Halkı eğitmek her şeyin başında geliyor” diye konuştu.