Meslek Lisesi İş’inin Güvencesi (MELİG) proje kapsamında teknik eğitime donanım desteği sağlayan Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, Turizm Otelcilik Okuluna proje kapsamında yaklaşık 90 bin TL’lik ekipman aldı.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası, yaptığı çalışmalarla iş dünyasına ara eleman yetiştiren eğitim kurumlarına değer katmaya devam ediyor. FTSO, bu amaçla AB fonlarından desteklenen Meslek Lisesi İş’inin Güvencesi Projesi’ni yürütüyor. Proje içerisinde Fethiye’de bulunan mesleki ve teknik eğitim kurumlarının eğitim altyapısının iyileştirilmesini de içeriyor. Projenin bu faaliyeti ile Fethiye Anadolu Turizm Otelcilik Ticaret Meslek Lisesi’nin Mutfak ve Servis atölyelerinin ekipmanları yenileniyor. Mutfak ve servis ekipmanları 25 yıldır yenilenemeyen okulda eğitim gören bölgedeki öğrenciler, proje sayesinde son teknolojiye sahip, iş hayatında da kullanacakları ekipmanlara kavuşuyor.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen Meslek Lisesi İş’inin Güvencesi (MELİG) projesi kapsamında söz konusu okulun ekipmanlarını yenilemek için 19 Kasım 2014 tarihinde Avrupa Birliği Satın Alma Kuralları çerçevesinde ihale yapıldı. Mutfak atölyesi makine ve ekipmanları için 21 bin 576 EURO ile Star Teknik Limited Şirketi; Servis atölyesi araç gereçleri için 6 bin 957 EURO ile Seç Ticaret Limited Şirketi ihaleyi kazandı. MELİG Projesi kapsamında söz konusu okulun uygulama atölyelerine 30 bin Euro’luk demirbaş FTSO tarafından sağlandı.

İhaleyi alan firmalarla sözleşme imzalandı. İmza törenine Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Füsun Şahin, Seç Limited Şirketi adına Süleyman Koca, Star Teknik Limited Şirketi adına Tancur Kocaman, Proje Koordinatörü Meltem Şimşek ve Koordinatör Yardımcısı Gözde Ünsalan katıldı.

GÖNÜL DAHA FAZLASINI YAPMAK İSTİYOR

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan, imza öncesi yaptığı açıklamada, “Avrupa Birliği hibe projesi ile Turizm Otelcilik Meslek Okulu’nun mutfak teçhizatını tamamen yeniliyoruz. Yaklaşık 30 bin Euro 90 bin Türk Lirasına tekabül eden bu alım, Fethiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin öğrencilerinin tamamen bugünkü ihtiyaçlara ve şartlara göre eğitim görmesini sağlayacak. Okulun mutfak teçhizatını yenilemek üzere AB projesiyle okulumuzun da alt yapı ihtiyacını karşılamış bulunuyoruz. Gönül ister ki bir beş yıldızlı otel kalitesinde olsun. Turizm meslek okulunda eğitim gören çocuklarımızın, kendilerini geliştirmelerinin ve daha modern bir atölyede eğitim görmelerinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Ülkemize hayırlı ve uğurlu olsun diyorum” ifadelerine yer verdi.

TURİZM ÖNCELİKLİ SEKTÖRÜMÜZ

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Füsun Şahin, "Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Lisesi İş’inin Güvencesi Projesi kapsamında Fethiye’deki mesleki ve teknik eğitimin kalitesini arttırmayı hedefliyor. Fethiye’de mesleki teknik eğitimin kalitesinin artırılması anlamında turizm bizim öncelikli sektörümüz. Bu anlamda biz, Fethiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin teknik alt yapısının iyileştirilmesini bu projenin temel hedefleri içine aldık. Bu doğrultuda projemizin bütçesi yaklaşık 300 bin Euro idi. Gönül ister ki daha fazla bütçe ayrılsın. Biz, projede ayrılan donanım bütçesini sonuna kadar kullandık. Bu da yaklaşık 30 bin Euro’luk bir bütçe idi. Avrupa Birliği Satın Alma Kuralları’na göre ihalemizi yaptık. Bu satın almalarda Fethiyelilere, üyelerimize öncelik veriyoruz. Hepsine de teşekkür ediyoruz” dedi.