Fethiye’de görev yapan sağlık ekipleri başarı belgesi ile ödüllendirildi.

Dünyada Yamaç paraşütü sporu ile ünlü Fethiye’nin Ölüdeniz Mahallesi’ndeki Babadağ Hava Sporları Rekreasyon Merkezi’nde sezon boyunca görev yapan Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ile 112 Acil servis ekipleri yaptıkları özverili çalışmaları nedeniyle Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık tarafından ödüllendirildi. Ayrıca Babadağ Hava Sporları ve Rekreasyon Merkezi’ndeki paraşüt faaliyetlerine katkı sunan Fethiye Turizm Danışma Bürosu, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü ve Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerine de başarılı çalışmaları nedeniyle aynı toplantıda teşekkür belgeleri alkışlar arasında sunuldu.

Kaymakamlık toplantı salonunda düzenlenen törende konuşan Kaymakam Ekrem Çalık, ilçede sağlık ekiplerinin turizm sezonu ve yıl boyunca fedakarca çalıştıklarını söyledi.

UMKE ve 112 Acil Sağlık ekiplerinin kayalıklara düşen paraşütçüler, trafik kazaları ve her türlü doğal afette bir çok başarılı kurtarma operasyonu imza attığını kaydeden Çalık, bu nedenle bölgede görev yapan sağlık ekiplerini başarı belgesi ile ödüllendirmek istediklerini söyledi.

Sağlık ekiplerini "can kurtaran melekler" olarak ifade eden Çalık, "Geçen yıl bir 112 ekibi Türkiye birincisi oldu ve sayın valimiz tarafından ödüllendirildi. Biz de bölgemizde görev yapan UMKE ve 112 ekiplerini başarı belgesi ile ödüllendirmek istedik. Amacımız, bir farkındalık yaratarak sizlerin duyarlı çalışmalarını toplum tarafından da bilinmesini sağlamak" dedi.

Çalık, sağlık ekiplerinin yanı sıra turizm danışma bürosunda görev yapanlarında geniş bir sektöre fedakarca çalışarak hizmet vermeye çalıştığını, meteoroloji müdürlüğünün de günlük verdiği verilerin kendilerine ciddi bir katkı sağladığını dile getirdi.

Babadağ’ın markalaşma sürecinde sağlık ekibinin çok önemli bir yeri olduğuna dikkati çeken Çalık, "Babadağ’da meydana gelebilecek paraşüt kazalarına hızlı müdahale için geçtiğimiz yıllarda çalışma yapmıştık. Ticaret ve Sanayi Odası da bir ambulans alarak katkı da bulundu. Sağlık Bakanlığımız da oraya bir ekip görevlendirerek hizmetin sürekli hale gelmesini sağladı. Yıl boyunca ekiplerin Babadağ’da yaptığı kurtarma çalışmalarını medya aracılığıyla takip ettik. Hepsi de birbirinden zorlu ve başarılı operasyonlardır. Bugüne kadar emeği geçen herkesi kutluyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kaymakam Ekrem Çalık ve İlçe Sağlık Müdürü Uğur Çomak, UMKE ve 112 Acil Sağlık ekiplerine başarı belgelerini verdi.