Fethiye’de 52 yıl önce yapılan cezaevi şehrin ortasında kalınca, insani yaşam koşulları da çağa göre uygun hale getirilemeyince yeni yaptırılan cezaevine taşındı.

Fethiye’nin Taşyaka Mahallesinde 1962 yılında yapılan 4 bin 200 metrekare alandaki Fethiye Kapalı Cezaevi şehir merkezinde kalması, insani yaşam koşullarının çağdaş koşullara dönüştürülememesi, hükümlüye Rehabilitasyon açısından geri kalması, kapasitenin yetersiz kalması hükümlülerin topluma kazandırma eğitimlerinin verilmesinde sıkıntıların yaşanması üzerine 2011yılında Seydikemer İlçesi Eşen Mahallesinde Bin’i kapalı 300’ü açık olmak üzere T tipi Kapalı Cezaevi inşaatına başlandı. Cezaevi inşaatının tamamlanmasının ardından Fethiye’nin merkezinde kalan Cezaevi bir günde mahkum ve tutuklularıyla birlikte yeni T Tipi Cezaevine taşındı. Cezaevindeki mahkum ve tutukluların yeni Cezaevine sevk işlemi için Fethiye Jandarması ile Emniyet Müdürlüğü seferber oldu. Sabah erken saatlerden itibaren 5 ring aracının yanı sıra Cezaevi ve Jandarma araçları 3 ayrı seferle mahkum ve tutukluları yeni cezaevine taşıdı. Mahkum ve tutukluların cezaevine taşınma işlemi sırasında Cezaevi önündeki Baha Şıkman Caddesi Trafik ekipleri tarafından geçici olarak trafiğe kapatıldı. Mahkum ve tutukluların Cezaevinden araçlarla çıkışını Mahalle sakinleri büyük bir ilgi ile izledi.

168 mahkum ve tutuklunun yanı sıra 196 personelde Seydikemer İlçesi Eşen Mahallesindeki Fethiye T tipi cezaevine nakledilirken Fethiye Cumhuriyet Savcısı Mehmet Çağlayan, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Faruk Akıncı ile birlikte çok sayıda Jandarma ve polis eşlik etti. Mahkum ve hükümlüler isimlerinin önceden yazıldığı ring araçlarına birer birer bindirilirken mahalle sakinleri de 52 yıl boyunca komşuluk yaptıkları cezaevinin taşınmasından dolayı üzüntü içinde olduklarını söylediler. Bizler burada Cezaevinin Jandarma ve güvenliği nedeniyle huzur içindeydik. Şimdi oldukça uzak olan Seydikemer İlçesi Eşen Mahallesine taşındı diye konuştular. Öte yandan boşaltılan Fethiye Kapalı Cezaevine denetimli Serbestlik Müdürlüğünün taşınacağı bildirildi.