Muğla Basın Yayın Enformasyon İl Müdürlüğü tarafından Muğla genelindeki gazetecilere GEKA projesi kapsamında düzenlenen iki günlük eğitimi semineri başladı. Seminer açılışına Muğla Valisi Amir Çiçek de katıldı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) salonunda düzenlenen ‘Güçlü Basın, Güçlü Muğla’ eğitim seminerine yaklaşık 45 gazeteci katıldı. Seminerin açılışında konuşan Basın Yayın Enformasyon Muğla, Denizli ve Aydın İl Müdürü Cavit Okur, seminerin ilkini Aydın’da, ikincisini Denizli’de ve üçüncüsünü de Muğla’da gerçekleştirdiklerini açıkladı. Okur, “Bu seminerler hem bilgi eksikliklerinin giderilmesi, hem de tanışma ve kaynaşma açısından önem taşıyor. Muğla’da gösterilen ilgi için yerel ve ulusal basın çalışanlarına teşekkür ederim. Biz Basın Yayın Enformasyon İl Müdürlüğü olarak sadece basın mensupları ile semineri verecek hocalar arasında bir aracıyız. Bu tür eğitimleri bundan sonra da devam ettirmek istiyoruz” dedi.

Muğla Valisi Amir Çiçek, bilgi tazeleme, eksikleri giderme açısından bu tür seminerlerin önemli olduğunu belirterek, “Muğla’da basın çok iyi bir yerde. Bu tür seminerler bilgilerin tazelenmesi, eksiklerin giderilmesi ve mesleğe yeni başlayan basın çalışanları açısından çok önemli. Doğru ve objektif habercilik ilkesi basın camiasında çok önemli. Söz çıktı mı artık o söz haberi yapana değil, kamuoyuna aittir. Eğer o haberde bir eksiklik veya hata varsa düzeltilmesi mümkün değil. Onun için bu tür eğitim seminerlerinde etik kurallar ve doğru kaynaktan alınan haberlerin önemini konusunda bilgiler tazelenecektir. Ben basını önemsiyorum. Haber, okuyucuya ve izleyiciye kaynağından doğru aktarıldığı sürece Türk basını da güçlenecektir. Seminerin verilmesine vesile olan Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA)’ya ve Basın yayın Enformasyon Muğla Müdürlüğümüze, zamanlarını ayırarak gelen siz basın çalışanlarını kutluyorum” dedi.

MÜSİAD toplantı salonunda düzenlenen ‘Güçlü Basın, Güçlü Muğla’ eğitim semineri Hülya Dinçel ve Berrin Tuncel Birer tarafından veriliyor.