Marmaris’te, uluslararası madalyalara da sahip olan şampiyon karateci Cengiz Toprak, motosikletinin devrilmesi sonucu boynu kırılarak hayatını kaybetti.

Aynı zamanda antrenör ve 1. Kademe Karate Hakemi de olan uluslararası derecelere ve madalyalara sahip karateci Cengiz Toprak’ın kullandığı motosiklet, önceki gün Marmaris Armutalan’da kayarak devrildi. Yaralanan Toprak, kazayı görenlerin haber vermesiyle olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kaza sırasında boynu kırıldığı tespit edilen Toprak, doktorların bütün çabalarına rağmen kurtarılamadı. Hem Türkiye’de hem de uluslararası müsabakalarda bir çok madalya sahibi olan Toprak’ın nişanlı olduğu ve yıl sonunda evlenmeyi planladığı öğrenildi.

Toprak’ın antrenör arkadaşı Erdal Kurt, çok iyi bir arkadaşını ve karateciyi kaybettikleri belirterek, “Gelecek vaat eden bir sporcuydu. Aynı zamanda hem antrenör hem de hakemdi. Rakiplerine minderi dar eden arkadaşımız talihsiz bir kaza sonucu aramızdan ayrıldı. Türk sporu adına büyük bir kayıp. Çok üzgünüz” dedi.