Göcek Yat Kulübü tarafından bu yıl 12.’si düzenlenen Sonbahar Göcek Yarış Haftası "10 Kasım Atatürk Kupası" Yelken Yarışlarının ilk gününde yarışa katılan tekneler rüzgar bekledi.68 teknenin 450 sporcuyla katıldığı yarışmalar istenen rüzgarın çıkmaması nedeni ile 3 saatlik gecikme ile başladı.

Göcek’den start alan tekneler havanın durgun olması nedeniyle saatlerce beklerken yarışa katılan yelken sporcuları, Fethiye Körfezi açıklarında uzun süre rüzgarın çıkmasını bekledi. Bu süreyi değerlendirmek isteyen bazı yarışmacılar yatlarında güneşlenip, denize girdi.

Yılda 2 kez yapılan yarışmalarda bu kez Atatürk Kupasını kazanabilmek için yelkenler rüzgar bekledi.3 gün sürecek olan yarışmanın ilk gününde yapılması planlanan "Doğuş Grubu Kupası" adı altındaki IRC Class yarışı, yaklaşık 3 saatlik gecikme ile yeterli rüzgarın çıkmasıyla başlatıldı.

Göcek Yat Kulübü Başkanı Göker Tuncay, yaptığı açıklamada, rüzgarın az olması nedeniyle yarışları 3 saat geç başlattıklarını söyledi. Yelken yarışlarında her şeyi organize edilebildiklerini ancak rüzgarın hesap edilemediğini belirten Tuncay, 10 gündür hava durumu raporlarını takip ettikleri için rüzgarın bir kaç saat geleceğini bildiklerini ifade etti. Tuncay, her şeye rağmen bugün için planlanan 2 yarışı da, gerçekleştirebileceklerini dile getirdi.

15 yıl önce kurulan kulüplerinin kurulduğu günden bu yana yarışlar düzenlediğini anlatan Tuncay, yılda iki kez düzenledikleri yarışların ilkini 19 Mayıs Gençlik Spor Kupası adı altında, diğerini ise 10 Kasım Atatürk Kupası Sonbahar Yarış Haftası kapsamında gerçekleştirdiklerini vurguladı. Tuncay, bu yıl rekor katılımla 68 tekne ile yaklaşık 450 sporcunun Fethiye Körfezin’de yarıştığını, 3 gün sürecek yarışların pazar günü düzenlenecek ödül töreni ile son bulacağını sözlerine ekledi.