Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Bafa Gölü kıyısında yer alan Pınarçık köyünde gözleme evi açan ev kadınları aile bütçesine katkı sağlıyor.

Köyleri’nde ebeveynlerinden öğrendikleri köy usulü sofra kurma geleneğini sürdürdüklerini belirten ev hanımı Selda Kocakaya, gözleme evi açarak hizmet verdiklerini söyledi. Kocakaya, “Ev hanımı olduğumuzdan yemek işlerini çok severek ve isteyerek yapıyorum. Gözleme evimizde, gözleme ve ayran dışın da et güveçlerden kuzu ve dana eti güveci, sac kavurma, sebze yemekleri, pilav, kızartma çeşitleri, yaprak sarması, dolma, çorba çeşitleri ve kahvaltı’da hazırlayarak hizmet vermekteyiz. Köy doğal ortam da 4-5 ev kadınI bir araya gelerek sunacağımız yiyecek ve içecekleri nenelerimiz ve annelerimizden öğrendiğimiz şekilde hazırlıyoruz” dedi.

Kocakaya, tarihi ören yerlere gelen turistlerin köylerine uğrayarak geçtiğini, köyde gözleme evi açarak çalıştıklarını ve hizmet sunarak okuyan çocuklara harçlık temin ettikleri gibi aile bütçesine de katkı sağladıklarını ifade etti.