Muğla’nın Bodrum ilçe Belediyesinin çeşitli birimlerinden görevlendirilen ekipler, Gümüşlük’te başlattıkları çalışmaların önemli bir kısmında sona gelirken, uzun vadedeki çalışmalarına ise devam ediyor.

Bodrum Belediyesi ekipleri, Çözüm Merkezine gelen ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından Bodrum genelinde düzenlenen mahalle toplantıları yanı sıra sosyal medya aracılığıyla da vatandaşlar tarafından iletilen istek, talep ve şikayetleri değerlendirerek çalışmalarına başladı. Bodrum’un Gümüşlük Mahallesi’nde başlatılan çalışmalarda acil müdahale gerektiren noktalarda sona yaklaşan ekipler, uzun vadeli çalışmaları ise sürdürüyor. Belediyenin çeşitli birimlerinden oluşan ekipler, vatandaşların yaşadığı sıkıntıların çözümü konusunda mevsimsel koşullar ve aciliyet durumlarını da göz önüne alarak müdahale önceliğini de buna göre belirledi.

Vatandaşların yağmur suyu, dere yatakları ve ulaşım gibi sıkıntılarına yerinde ve hızlı çözüm bulan ekipler; Gümüşlük’teki beş sokakta beton dökme çalışması, yüz yetmiş adet çöp konteynırının yerleştirmesi, yirmi adet elektrik direğinin tamiri ve yenilenmesi gibi işlemler yanı sıra sekiz farklı yere bank yerleştirerek yirmi beş sokak ve derede yol genişletme ve zemini yağmur sularından korumak için de stabilize malzeme ile destekleme çalışması yaptı. Ekipler, yağmur sularından dolayı ulaşımda zorluk yaşanan üç noktada ise su kanalları açarak mazgal yerleştirdi.

Gümüşlük Seyir Tepesi Mevkii’nde aydınlatma, oturma yerleri ve tuvalet bina inşası çalışmaları ile Koyunbaba Mevkii’nde yol açma ve yol tamiratı çalışmalarına da başlayan ekipler, bölgedeki mevsimsel sıkıntıların tamamına çözüm bulabilmek için çalışmalarını sürdürecek.