Muğla’nın Ortaca İlçesi’nde kalp krizi geçiren yaşlı bir hasta, devlet hastanesinden acil olarak ambulansla sevk edildiği özel hastanede para ödemeden bakılmadığı iddiası ile hasta yakınları hastane hakkında şikayetçi oldu. Acil hastalardan yasa ve yönetmelikler gereği para almadıklarını ancak sekreterin hatası nedeniyle bu yanlışı yaptıklarını belirten Özel Yücelen Hastanesi yetkilileri yapılan yanlışın büyütülmemesini istediler.

Edinilen bilgiye göre; aniden rahatsızlanan 63 yaşlarındaki Gülnaz Gire yakınları tarafından Ortaca Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan muayenede Gülnaz Gire’nin kalp krizi geçirdiği belirlenince hastanedeki doktor aynı ilçede bulunan özel hastanedeki meslektaşına arayarak hastayı ambulans ile acil olarak bu hastaneye sevk etti.

Hastanedeki uygulamanın yönetmeliklere aykırı şekilde işlediğini iddia eden hastanın çocukları Metin Gire ve Nurgül Tosun, “Yönetmelik gereği acil olan hastalarından ücret alınmaması gerekiyor. Ancak annemizin ilk müdahalesi acilde yapıldıktan sonra kardiyoloji polikliniğine çıkarıldı. Burada da hastanın bakılması için muayene fişi istediler. Biz hastanın acil geldiğini belirtmemize rağmen ‘yapacak bir şey yok bu fişi kesmek zorundayız diyerek 40 TL’lik muayene fişi kestiler. Bu sırada da hasta muayene fişi kestirilmeden bakılmadı. Önce para tahsil edildi. Sonra hasta bakıldı. Muayene fişi polikliniğe ulaştıktan sonra müdahale edilen annemiz, Gülnaz Gire’nin durumunu riskli bulununca yoğun bakımda tedaviye alındı. Annemizin durumu gerçekten kritikmiş. Buradan da Muğla Özel Yücelen Hastanesi’ne gitti ve anjiyo oldu” diye konuştular.

Kendilerine yapılan haksız uygulamanın başka vatandaşlara yapılmaması için hastanenin haksız uygulamasından şikayetçi olduklarını belirten Metin Gire, “Yasa ve yönetmeliklere rağmen hastanedeki bu uygulama bizi üzdü. Biz hak ve sorumluluklarımızı biliyoruz ve şikayetçi olduk. Bilmeyen vatandaşlarımıza da aynı şey uygulanıyorsa bu bir sıkıntı. Bu nedenle yaşadıklarımı Sağlık Bakanlığı’na ilettik. Ve hastaneden şikayetçi olduk” diye konuştu.

ORTACA ÖZEL YÜCELEN HASTANESİ’NDEN AÇIKLAMA

Yapılan hatanın sekreter hatasından kaynaklandığını ve olayı öğrenir öğrenmez yanlışı telefi etmek için hastanın yakınlarına gittiklerini belirten Ortaca Özel Yücelen Hastanesi yetkilileri olayın bu kadar abartılmamasını istediler. Konuyla ilgili açıklama yapan Ortaca Özel Yücelen hastanenin yetkilileri, “Sekreter hastanın acilden geldiğini bilmiyormuş. Biz fiş istendiğini öğrenince hemen duruma müdahale edip parayı geri ödemek istedik. Ama hasta yakınları olayı büyütüp parayı da almadılar. Aynı hastamız daha sonra Muğla’ya sevk edilip burada tedavisi yapıldı. Bu bölgenin bu kuruma ihtiyacı var. Biz her zaman gerek hastalarımıza gerekse hasta yakınlarımıza elimizden gelen yardımı yapıyoruz. Bu hastamızın yakınlarına da bilir ki onlara da her zaman yardımcı olmuşuzdur. Bu olay tamamen sekreter hatasından kaynaklanmıştır” ifadelerini kullandılar.