Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ‘Dış Ticaret Eğitimleri’ vermeye başladı. İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ömer Pesen tarafından verilen eğitimler 2 gün sürecek. Eğitime ihracata yönelik faaliyet gösteren 30 firma yetkilisi katılıyor.

MUTSO Konferans Salonunda verilen eğitimler Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) destekli olarak düzenlenirken, programın sonunda katılımcılara sertifika verilecek. Aralık ayı içerinde 2 farklı gruba verilmesi planlanan eğitimlerin ikinci ayağı 29-30 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek. İhracat yapan MUTSO üyelerine ihracata başlangıç, pazarlama ve müşteri bulma, teslim şekilleri-INCOTERMS 2010, ödeme şekilleri, ihracat simülasyonu ve dokümanlar, sözleşmeler, ihracatta standardizasyon, devlet destekleri ve ihracatta lojistik, gümrük, iletişim ve sigorta.

MUTSO Başkanı Bülent Karakuş, oda bünyesindeki değişik sektörlere yıl boyunca eğitim seminerleri verdiklerinin altını çizerek, “Muğla turizmin yanında önemli bir ihracat merkezi. Narenciye başta olmak üzere, madencilik ve balıkçılık sektöründe ihracata yönelik çalışan Türkiye’nin önemli firmaları var. Bu sektörlerimizin ihracat esnasında karşılaştıkları sorunların çözümünde izlenecek yol ve ihracat esnasında neler yapılmalı, neler yapılmamalı konusunda İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ömer Pesen hocamız üyelerimizi bilgilendiriyor” dedi.