Muğla’nın Bodrum ilçesinde Muharrem ayı nedeniyle ilk aşuresi Ortakent Merkez camisinde dağıtıldı.

Aşure ikramına katılan Ortakent Mahallesi Merkez cami İmamı Hasan Sönmez ise vatandaşlara aşure ikram ederek Muharrem aylarını kutladı. Aşure ikramının ardından hayırlar getirmesi temennisinde bulunuldu ve dualar edildi. Ortakent Mahallesi Merkez Camii’nde gerçekleştirilen organizasyona vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. 100 kilogramlık malzeme ile yapılan iki kazan Aşurenin geçen yıla göre yüzde - yüz artış ile öne geçtiğini anlatan Ortakent Merkez Camii İmamı Hasan Sönmez Muharrem ayının bolluk, bereket ve kardeşlik ayı olduğunu belirterek; “Muharrem Ayı, İslam alemi açısından çok önemli bir ay. Biz de Muharrem Ayı etkinlikleri kapsamında dört senedir olduğu gibi bu yılda aşure dağıtımı yaparak halkımızla birlikte oluyor, muharrem ayının simgesi olan aşurelerimizi halkımızla paylaşıyoruz. Ben bu vesile ile Hicri yılın ilk ayı olan Muharrem ayının bütün İslam alemine ve Bodrum yarımadası halkına hayırlar getirmesini dilerim” dedi.

Muharrem ayı nedeniyle yapılan aşure dağıtımına katılan Cami imamı Hasan Sönmez; Muharrem Ayı’nın hayırlar getirmesi temennisinde bulunarak; “Bu mübarek ayın ilk Cuma namazı ardından yapılan aşure etkinliğimizde Cemaat ve hayırseverlerimiz bağışlar yaparak bu günün gerçekleşmesini sağladılar, sağ olsunlar. Aşure dağıtımını artık geleneksel bir hale getirdik ve bu bizim Dördüncü yılımız. Allah nasip ederse daha nice yıllarda aşure dağıtmayı düşünüyoruz” dedi.

Kardeşlik ve bereket ayı olan Muharrem ayı nedeniyle Caminin önünde traktörde kurulan bir stantta dağıtılan aşureyi rağbet gösteren camiden çıkanlar ve halk bu anlamlı ayın hayırlara vesile olmasını dileyerek dualar etti.